30 Σεπ 2011

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του ενιαίου μισθολογίου

Μέχρι και 1.500 ευρώ λιγότερα τον μήνα θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι αρκετών υπουργείων βάσει των όσων προβλέπει το νέο μισθολόγιο. Οι μεγαλύτερες μειώσεις των τελικών αποδοχών αφορούν στους υπαλλήλους των υπουργείων...
 Οικονομικών, Δικαιοσύνης, ΠΕΚΑ, Εσωτερικών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), όπου καταργούνται τα επιδόματα που προσαύξαναν το τελικό ύψος των αποδοχών τους.

Μικρότερες απώλειες θα έχουν οι υπάλληλοι των υπουργείων Εθνικής Άμυνας (πολιτικό προσωπικό), Παιδείας (διοικητικοί υπάλληλοι) και του πρώην υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τους υπαλλήλους ο μισθός των οποίων θα μειωθεί από 25% και πάνω, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η μείωση να γίνει σταδιακά.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο θα μειωθεί στα 2.200 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται το πριμ παραγωγικότητας και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Μαζί με τα επιδόματα θέσης και παραγωγικότητας, ο ανώτατος μισθός εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 2.700 ευρώ το μηνά. Γεγονός, που σημαίνει ότι τα «ρετιρέ» του Δημοσίου θα υποστούν απώλειες που θα κυμαίνονται ως και 1.500 ευρώ το μήνα.

Ο κατώτατος βασικός μισθός για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα αυξηθεί στα 780 ευρώ, από 711 που είναι σήμερα, ώστε να πλησιάσει το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Με βάση τα προαναφερθέντα συνεπάγεται ότι το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, για το 78% δεν θα αλλάξει κάτι, ενώ για το 7,5% θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη