20 Σεπ 2011

Ανακοίνση της παράταξης Κυρίζογλου για τη χθεσινή ήττα στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ

Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση

Εκτός πολιτικής, κοινωνικής και αυτοδιοικητικής πραγματικότητας οι εκπρόσωποι του «βαθέως» ΠΑΣΟΚ, φανεροί και κρυφοί ή κρυπτόμενοι μέχρι χθες, πανηγυρίζουν για την επικράτησή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Δ.Σ. στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.


Μακριά από τα προβλήματα που ...
ταλανίζουν το σύνολο του ελληνικού λαού πασχίζουν για την προσωπική τους πολιτική διάσωση και επιβίωση.

Για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης την οποία καθημερινά απαξιώνει και ισοπεδώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν ούτε λέξη.

Ας μην διαφεύγει της προσοχής ότι ο συσχετισμός στο κλειστό εκλεκτορικό σώμα των 200 ατόμων, που ψήφισε χθες διαμορφώθηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 με πολιτικές, κοινωνικές και αυτοδιοικητικές συνθήκες, οι οποίες εδώ και πολύ καιρό δεν υφίστανται.

Διαμορφώθηκε επίσης, από ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο νομοθετήθηκε 10 μήνες μετά τις εκλογές της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως έγινε από τους κομματικούς εγκάθετους πλήρης ανάγνωση της αυτοδιοικητικής ανθρωπογεωγραφίας και των συσχετισμών. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης αυτής είναι ένα Π.Δ. που δεν επιτρέπει σε 39 πλειοψηφίες και σε 90 μειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων σε όλη την Ελλάδα, να έχουν έστω και έναν εκπρόσωπο.

Διαμορφώθηκε επίσης από τις πάσης φύσεως πιέσεις που ασκήθηκαν από τους εκπροσώπους του «βαθέως» ΠΑΣΟΚ στους εκλέκτορες και τέλος διαμορφώθηκε από τα σταυρωμένα και σημαδεμένα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν από την παράταξη του κ. Σ. Δανιηλίδη πριν από τις εκλογές, με απόφαση που έλαβε ο υποψήφιος υπό τον κ. Σ. Δανιηλίδη, δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, για διανομή ψηφοδελτίων στις παρατάξεις μια ημέρα πριν τις εκλογές.

Η μόνη παράταξη βέβαια που έκανε χρήση των ψηφοδελτίων ήταν η παράταξη που είχε το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, παραβιάζοντας κατάφωρα τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, το κύρος της διαδικασίας και ευτελίζοντας θεσμούς και πρόσωπα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που αντιστάθηκαν στις μεθοδεύσεις και στις πιέσεις και ψήφισαν την Α.Δ.Α.Κ.
..............
Δηλώσεις Βαρτζόπουλου:
Τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχολίασε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκατίας Θεσσαλονίκης:
«Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν ήμασταν φίλοι των λεγομένων «ανεξάρτητων» εντελώς μη κομματικών, δημοτικών παρατάξεων, συνθέσεως δηλαδή προερχόμενους από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους διότι πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι πανταχού παρούσα. Ναι στον ακομμάτιστο δήμαρχο, αλλά όχι στο μη πολιτικό δήμαρχο. Υπό αυτή την έννοια βλέπαμε με ενδιαφέρον τα κινήματα τα οποία αναπτύχθηκαν και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, στο δημοτικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στην παράταξη του κ. Μπουτάρη, περιμένοντας τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, έτσι ώστε να κάνουμε σχολιασμούς και, γιατί όχι, να διδαχθούμε και ορισμένα πράγματα, αν αυτό ήταν δυνατό. Αποδεικνύεται ότι η όλη η προσπάθεια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία καλώς σμιλεμένη μάσκα πίσω από την οποία ελλοχεύει το ΠΑΣΟΚ του Σίμου Δανιηλίδη. Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας είναι από τα σκληρότερα στελέχη του βαθυτάτου ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία δήμαρχος Θεσσαλονίκης εντάσσεται υποδεέστερος στο ψηφοδέλτιο ενός κομματικού δημάρχου, αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία του λόγου το αληθές».
 
διαβάστε και:

Θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της ΠΕΔ
Δήλωση του νικητή των εκλογών της Π.Ε.Δ. Σίμου Δανιηλίδη
Τελικά αποτελέσματα εκλογών ΠΕΔ Κ.Μ. Ποιοί εκλέχθηκαν
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη