22 Σεπ 2011

ΕΔΕ για την κατάρρευση του δρόμου στο Μελισσουργ​ό

Η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την κατάρρευση τμήματος γέφυρας, κατασκευής του 2006, στο χωριό Μελλισσουργός του Ν. Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που ...
πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:00 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστα και Π.Ε. Χαλκιδικής Ι. Γιώργου, του εκτελούντα χρέη Αναπλ. Περιφερειάρχη Ευθ. Φωτόπουλου, καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της καταγραφής –που ήδη ξεκίνησε από το πρωί- κι έγινε αξιολόγηση των καταστροφών στα δημόσια έργα των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, καθώς και των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Όπως επισημάνθηκε, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι καταστροφές ήταν περιορισμένες, σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2006, παρά το γεγονός ότι το ύψος της βροχής και ο όγκος των υδάτων ήταν τριπλάσια από εκείνα του 2006, γεγονός που οφείλεται στα τεχνικά έργα που υλοποίησε με ίδιους πόρους όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έγινε συντονισμός των περαιτέρω ενεργειών για την αντιμετώπιση του θέματος, καθώς και σχεδιασμός ενεργειών για τον επερχόμενο χειμώνα, ενώ αποφασίστηκε η πρόσκληση σε σύσκεψη των υπευθύνων της Εγνατίας Οδού Α.Ε. με τον Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστα και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στους συμμετέχοντες την εικόνα που αντίκρισε στον τόπο των καταστροφών και ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών. Όπως επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, «από την πρώτη στιγμή όλες οι υπηρεσίες μας ήταν στον τόπο των καταστροφών και το μεσημέρι αποστείλαμε έγγραφο στο Υπουργείο για να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρά το γεγονός, ότι η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν διπλάσια από αυτό του 2006 οι καταστροφές ήταν πιο περιορισμένες και θα προσπαθήσουμε άμεσα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση τους. Για το δρόμο που κατέρρευσε στο Μελισσουργό αποφασίσαμε να συστήσουμε ΕΔΕ για να διερευνήσουμε αν υπάρχουν ευθύνες για την κατάρρευση του τμήματος της γέφυρας και να αναζητηθούν οι ευθύνες».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη