9 Σεπ 2011

Δήλωση Γκιουλέκα για τις δηλώσεις Γκρούεφσκι και ..απάντηση Γκρούεφσκι

Oι θέσεις τω Σκοπιανών, εύληπτα, απλά και κατανοητά, για όλους, στο τέλος

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι περί μη υποχώρησης στο ζήτημα της ονομασίας ο αν.Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η ηγεσία των Σκοπίων εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της. Συνεχίζει να καπηλεύεται την ιστορία της μίας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας, κάνοντας επικλήσεις σε κατασκευασμένες «εθνικές ταυτότητες» και ψευδεπίγραφα σύμβολα.

Εμείς τους υπενθυμίζουμε ότι η στάση της Ελλάδας δεν αλλάζει. Η ιστορία της Μακεδονίας και η ονομασία της δεν αποτελούν ζητήματα ούτε προς διαπραγμάτευση ούτε προς παραχώρηση. Αν προσβλέπουν σε μελλοντική ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουν να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να συνεχίσει να ανέχεται το σφετερισμό και την προσβολή της ιστορίας και της μνήμης του Ελληνισμού».

...........
...........
Απάντηση Γκρούεφσκι (την οποία δεν έστειλε γιατί δεν χρειάζεται) :

"Και ποιός σας είπε ρε χαλβάδες στην Ελλάδα, ότι εμείς διαπραγματευόμαστε κάτι; Πόσες φορές πρέπει να σας πούμε ότι το όνομα, η ιστορία, ο πολιτισμός και η γλώσσα μας δεν διαπραγματεύνται;
Στα παπάρια μας και η ένταξη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Κι εσείς που μπήκατε στην Ε.Ε. σωθήκατε !!! Τι νομίζετε ρε, ότι μας εκβιάζετε μ΄αυτό; Χα, χα, χα, !  Πόσες φορές πρέπει να σας πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η άποψή σας, ούτε αν θα μπούμε στην Ε.Ε. Προσγειωθείτε! Είμαστε η Μακεδονία, η γλώσσα μας είναι Μακεδονική, καταγόμαστε από τον Μ.Αλέξανδρο και τον Τσάρο Σαμουήλ, που ήταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και τίποτε από αυτά δεν αλλάζει στον αιώνα τον άπαντα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνικότητα, γλώσσα και συνταγματικό όνομα. Το μόνο που διαπραγματευόμαστε είναι το πώς θα μας αποκαλείτε εσείς. Για τους άλλους, δεν σας πέφτει λόγος.  Πόσες φορές πρέπει να σας το πούμε για να το καταλάβετε; Εσείς συνεχίστε να λέτε  τα δικά σας και να στρουθοκαμηλίζετε...."

(για την αντιγραφή της απάντησης: taxalia και χωνέψτε την. Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ διαπραγματεύονται τ-ί-π-ο-τ-ε- . Επειδή πολύ απλά δεν έχουν λόγο να το κάνουν. Δεν τους πιέζει κανείς. Μπείτε επιτέλους στο μυαλό τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη