12 Σεπ 2011

Σκληρές δηλώσεις για το νέο χαράτσι και από τους "μικρούς"

H "Δράση" (Στέφανος Μάνος)
Καταστρέφει την Ελλάδα η κυβέρνηση. Αυτή είναι η άποψη της ΔΡΑΣΗΣ μετά τη σημερινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να μη περικόψει δαπάνες αλλά να επιβάλλει νέο χαράτσι 2+ δις ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Με απόλυτο κυνισμό οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος εξοντώνουν τους...
 ατυχείς ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να μη θιγούν τα προνόμια του 1 εκ. δημοσίων υπαλλήλων που κατά τον κ. Λοβέρδο καταταλαιπωρούν 10 εκ. πολίτες. Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα αποδειχτεί όνειρο απατηλό όσο δεν περικόπτονται δραστικά με απολύσεις οι κρατικές δαπάνες.

Το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών" (Γιάννης Δημαράς)
“Στις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ, το συμπέρασμα είναι ένα: Πως η κινδυνολογία, αλληλοδιαδεχόταν την «κατανόηση» για τις ατέρμονες θυσίες της κοινωνίας,. Η ομιλίες και οι ανακοινώσεις τους, ήταν μια νέα προσπάθεια πειθαναγκασμού του Ελληνικού λαού. Και αυτό, ώστε να συνεχίσει να παραμένει «υπάκουος» και υπόδουλος ώστε να βάζει πλάτη στο ξεπούλημα της χώρας. Όλα αυτά τη στιγμή που παραμένουν στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες και οι σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας. Θα ήταν εντιμότερο και ηθικότερο να δώσουν οι «κυβερνώντες» τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του. Και ο τρόπος είναι ένας: μέσω της προσφυγής στις κάλπες.”

Η "Δημοκρατική Συμμαχία" (Ντόρα Μπακογιάννη)
«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αποτελούν ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας. Η κυβέρνηση αντί να περιορίσει τα 100 δισ. ευρώ που ξοδεύει ο δημόσιος τομέας κάθε χρόνο, καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των ιδιωτών που δεν θα έχουν αποτέλεσμα και προοπτική. Λύση δεν θα υπάρξει όσο το παλιό κομματικό σύστημα αρνείται να συγκρουσθεί με τον κακό του εαυτό, τα προνόμια και τα συμφέροντα που έχει εκθρέψει όλα αυτά τα χρόνια».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη