7 Σεπ 2011

Ολοκληρώθηκε η καθιστική διαμαρτυρία από την "γενιά των φιμωμένων"

καθιστική διαμαρτυρία ΠΑΤΡΑ
Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν να ακουστεί η φωνή των φοιτητών , που εναντιώνονται στο νέο νόμο πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επιδιώκει την φίμωση των φοιτητών. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σε 13 πόλεις ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα στα ακόλουθα σημεία:
Αθήνα :Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη: Eγνατία, ύψος ΑΠΘ Αλεξ/πολη: Λεωφόρο Δημοκρατίας Πάτρα :Mαίζωνος και Γεροκωστοπούλου Γιάννενα: Δωδώνης , ύψος Νομαρχίας Κομοτηνή: Ορφέως Ξάνθη :Πλατεία Ρολοϊ Μυτιλήνη: Eλ. Βενιζέλου Ρέθυμνο: Κουντουριώτου Χαλκίδα: Γέφυρα Κοζάνη: Δημαρχείο Μεσολόγγι :Kεντρική πλατεία Μεσολογγίου Λάρισα: Πλατεία Νομαρχίας

Φοιτητές και φοιτήτριες, νέοι και νέες με φίμωτρο στο στόμα θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την αντίθεση τους στο νέο Νόμο –πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, που επιχειρεί να φιμώσει την φωνή των φοιτητών.
Ταυτόχρονα μοιράστηκε κείμενο με τα ακόλουθα σημεία:
            «Σήμερα, που οι Έλληνες αντιδρούν καθημερινά στην κοινωνική αδικία και το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας, η Κυβέρνηση του Μνημονίου επιχειρεί να φιμώσει τη γενιά μας. Οι άνθρωποι που ευθύνονται για τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς των γονιών μας, τη διάλυση της Παιδείας και μας αναγκάζουν να ζήσουμε σε ένα μέλλον βυθισμένο στην ανεργία, προσπαθούν σήμερα να μας κλείσουν το στόμα ώστε να μη χάσουν όλα όσα επί 37 χρόνια καπηλεύτηκαν.
            Αυτοί λοιπόν, που κατέστρεψαν το Κράτος και οδηγούν όλους εμάς, τους σημερινούς 20άρηδες να αναζητήσουμε την τύχη μας στο εξωτερικό, μιας και εδώ στη χώρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυριαρχεί η μιζέρια, το βόλεμα και η αναξιοκρατία αναζητούν την εκδίκηση τους. Αντιλήφθηκαν πως σε μας τα ψέματα πλέον δεν περνάνε και με το πρόσχημα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, επιχειρούν να σβήσουν τη φωνή μας. Όμως όλοι αυτοί οι «κύριοι της γενιάς του Πολυτεχνείου» είναι καιρός να το πάρουν απόφαση. Εμείς σαν και αυτούς δε θα γίνουμε. Αρκετά μας κράτησαν σε λήθαργο. Αρκετά μας έκαναν να πιστέψουμε πως «λεφτά υπάρχουν» και πως σε 100 μέρες θα αλλάξουν την Ελλάδα. Ως εδώ! 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη