8 Σεπ 2011

Χατζηδάκης: οι απίστευτες δηλώσεις της κυβέρνησης βυθίζουν κι άλλο την Ελλάδα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, ..
σχετικά με την περαιτέρω επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας ως προς την ανταγωνιστικότητα: «Μέσα στο γκρίζο οικονομικό περιβάλλον δεν εκπλήσσει ότι η Ελλάδα υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο σε
σχέση με την ανταγωνιστικότητα στην ετήσια έκθεση του World Economic Forum, υποχωρώντας στην 90η θέση μεταξύ 142 χωρών. Το 2010 ήταν στην 83η θέση και το 2009 στην 71η. Ως προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 110η θέση. Ως προς την αγορά εργασίας στην 126η. Και ως προς το μακροοικονομικό περιβάλλον στην 140η. Η έκθεση αυτή επιβεβαιώνει ανάλογες, πρόσφατες, εκτιμήσεις του ΙΜD (Institute for Management and Development). Όσο αναμενόμενα ήταν αυτά τα αρνητικά στοιχεία, άλλο τόσο απίστευτες είναι οι κατά καιρούς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, για να εξωραΐσουν την πραγματικότητα. Αυτό, όμως, που χρειάζεται ο τόπος δεν είναι δηλώσεις. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει, στην πράξη, όχι στα λόγια, μια χώρα φιλική στην υγιή επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης με αλλεπάλληλα φορολογικά νομοσχέδια, η ανεπαρκής εκμετάλλευση αναπτυξιακών εργαλείων του κράτους, όπως το ΕΣΠΑ, αλλά και η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής ως προς τη δημοσιονομική εξυγίανση, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Ο χρόνος δεν τρέχει μόνο εναντίον της Κυβέρνησης. Τρέχει εναντίον της ελληνικής οικονομίας. Όσο η Κυβέρνηση παραμένει στο τιμόνι, ας αποφασίσει να διδαχθεί από τα λάθη και τις αποτυχίες της. Η συνέχιση της ίδιας πορείας μόνο αρνητική μπορεί να είναι για την Ελλάδα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη