8 Σεπ 2011

Στράτος Σιμόπουλος: "Ομολογία αποτυχίας οι κυβερνητικές εξαγγελίες"

«Τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία διαρθρωτική αλλαγή. Προσπαθεί να τις εφαρμόσει σε διάστημα 11 ημερών χωρίς πρόγραμμα και χωρίς κανόνες» δήλωσε ο Στράτος Σιμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο Ράδιο Γνώμη και τον Βαγγέλη Στολάκη, με αφορμή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Βενιζέλος.  Ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ υποστήριξε ότι δια του υπουργού Οικονομικών η κυβέρνηση...
«ουσιαστικά παραδέχτηκε την αποτυχία της να προχωρήσει σε οποιοδήποτε μέτρο κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό έρχεται ως επιστέγασμα μιας άλλης ομολογίας, ότι το Μνημόνιο χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση».

Πρόσθεσε, επίσης, πως η κυβέρνηση προσχωρεί αποσπασματικά και χωρίς πρόγραμμα σε ορισμένες από τις θέσεις της ΝΔ, αλλά επιχειρεί να τις υλοποιήσει σε λάθος χρόνο. Ως παράδειγμα έφερε τις αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες είπε ότι «με δεδομένη την παρούσα οικονομική κατάσταση, νομίζω ότι δεν θα συνεισφέρουν σημαντικά στα κρατικά έσοδα, ούτε θα προσφέρουν στο κομμάτι της ανάπτυξης διότι δεν θα βασιστούν σε κανέναν αναπτυξιακό σχεδιασμό».

Όσον αφορά την παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο κ. Σιμόπουλος ήταν σαφής: «Νομίζω», είπε, «ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει αυτό το οποίο δεν έπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα είναι, δηλαδή, σοβαρός, δεν θα μοιράσει υποσχέσεις και θα παρουσιάσει το περίγραμμα της πολιτικής της ΝΔ το οποίο ούτως ή άλλως εξειδικεύεται».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη