29 Σεπ 2011

Χρωστάς στο Δημόσιο; Θα σου κατάσχουν μισθό ή σύνταξη!

Το παρατραβά το σκοινί ο Μπένι, ο οποιός μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της. Μάλλον φταίει ότι "ο Έλληνας έχει ακόμα υψηλό επίπεδο ζωής" όπως τον ακούσαμε να λέει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Για αυτό και το Δημόσιο αποφάσισε να ενεργοποιήσει το νόμο που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, εξαιτίας των οφειλών προς το Δημόσιο.
Τι πρέπει να κάνουν, άραγε, όλοι εκείνοι που ακόμα περιμένουν την επιστροφή φόρου από τις ΔΟΥ αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος; Πως πρέπει να αντιδράσουν όλοι εκείνοι που ενώ περιμένουν...
χρήματα από το Δημόσιο (μήπως και ανασάνουν από τα χαράτσια) ακόμα δεν τα έχουν πάρει; Μήπως πρέπει να τα ζητήσουμε με... τόκους;
Σύμφωνα, πάντως,  με πληροφορίες του Βήμα 99,5, χρησιμοποιώντας διατάξεις του νόμου περί δημοσίων εσόδων, αρκετές εφορίες έχουν ήδη κατασχέσει από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας τις μηνιαίες αποδοχές υπαλλήλων οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το Δημόσιο.

Όπως κατήγγειλε στον σταθμό ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμόη κ. Φρόσω Σταυράκη, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε πως ο νόμος έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη