29 Σεπ 2011

Πήρε την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ

Με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Ρούμπιν στο Καζάν. Η ομάδα του Μπόλονι πέρασε δύσκολες στιγμές στο Τσεντράλνι, έχασε κατά την διάρκεια του αγώνα..
 τους Κοντρέρας και Αρίας, αλλά έδειξε χαρακτήρα, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες, που της παρουσιάστηκαν και παραμένει αήττητη και ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με τον Αθανασιάδη στο 22', είχε ένα 20λεπτο μπλακ άουτ στην επανάληψη και η Ρούμπιν το γύρισε με Βαλντέζ και Ντιαντούν, αλλά ο Φωτάκης στο 80' απάντησε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μεγάλη εμφάνιση από τον Μαλεζά, σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις για να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Aήττητος παραμένει ο ΠΑΟΚ μετά από έξι ευρωπαϊκά φετινά παιχνίδια (τέσσερα για τα προκριματικά και δύο για τους ομίλους), έχοντας τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Αβίαστα λάθη και τριάδα σε ευθεία στο κέντρο από Μπόλονι

Με τους Αθανασιάδη και Μαλεζά να βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και τον ΠΑΟΚ να προηγείται ολοκληρώθηκε το α' μέρος στο Τσεντράλνι. Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, η ομάδα του Μπόλονι, που χρησιμοποίησε τριάδα στην ευθεία στο κέντρο (Φωτάκη, Λαζάρ και Αρίας), έδωσε χώρο στην Ρούμπιν και οι ρώσοι είχαν την κατοχή. Με τον Μαλεζά κορυφαίο, η άμυνα του ΠΑΟΚ κρατούσε, αλλά ορισμένα αβίαστα λάθη έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να δοκίμασαν κάποια σουτ (Κασάεφ και Βαλντέζ τα σημαντικότερα), τα οποία όμως απόκρουσε ο Κρέσιτς.

"Μίλησε" ο Αθανασιάδης

Οι θεσσαλονικείς ωστόσο στο 22' και μετά από εξαιρετική συνεργασία από δεξιά βρήκαν τρόπο να σκοράρουν κόντρα στη ροή του αγώνα. Ετό και Φωτάκης συνεργάστηκαν, ο επίσης πολύ καλός Γεωργιάδης βρήκε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή και αυτός άνοιξε το σκορ, συνεχίζοντας να σκοράρει ακατάπαυστα. Ο νεαρός διεθνής φορ είχε κι άλλη ευκαιρία στο 36', αλλά ο Ριζίκοφ αυτή τη φορά τον σταμάτησε. Η μεγάλη ευκαιρία της Ρούμπιν στο 29' με τον Βαλντέζ πέρασε χωρίς κόστος για τον ΠΑΟΚ, όπως και το μεγάλο λάθος του Κοντρέρας (διόρθωσε ο ίδιος και ολοκλήρωσε ο Αρίας), ενώ άκαρπη ήταν και η πίεση των ρώσων στα τελευταία 45λεπτου.

Ρωσική πολιορκία και ανατροπή

Στην επανάληψη όμως, ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένος και η Ρούμπιν τον έκλεισε στα καρέ, καταφέρνοντας πολύ γρήγορα να ισοφαρίσει. Το γκολ σημείωσε ο Βαλντέζ (η μπάλα κόντραρε και στον Μαλεζά) στο 52', ενώ το προηγούμενο 7λεπτο είχε προηγηθεί πολιορκία με τους ρώσους να χάνουν τρεις σημαντικές ευκαιρίες και τους Κοντρέρας και Μαλεζά να διώχνουν δύο φορές πάνω από τη γραμμή. Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον ξεκάθαρα χάσει τη μάχη του κέντρου, ενώ έχασε και με τραυματισμούς τους Κοντρέρας και Αρίας.

Παράλληλα δεν είχε καθόλου βοήθειες από τον Βιεϊρίνια, που ουσιαστικά "απουσίαζε" από το παιχνίδι. Ο Δικέφαλος δεν άντεξε στην πίεση των ρώσων και ο Ντιαντούν βρήκε την ευκαιρία στο 66' να ανατρέψει πλήρως το σκορ, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Ρόυμπιν.

Δεν τα πράτησε ο ΠΑΟΚ, πήρε το βαθμό με Φωτάκη

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν το έβαλε κάτω και πλέον ήταν η σειρά των ρώσων να οπισθοχωρήσουν . Ο Μπόλονι έριξε στα μάχη τον Ιβιτς, ο σέρβος έστρωσε την ανάπτυξη της ομάδας του και ο Δικέφαλος άρχισε να απειλεί. Ο Βιεϊρίνια είχε δύο καλές στιγμές, αλλά ο Φωτάκης από συνεργασία Ετό και Ιβιτς δεν αστόχησε και στο 80' ισοφάρισε με το κεφάλι για τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε γκραν γκινιόλ με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά την τελευταία να την έχει ο ΠΑΟΚ, που λίγο έλεψε στο 93' να κλέψει το ματς.

sport.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη