6 Σεπ 2011

Αποκάλυψη Μάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πάνω από 750.000 ευρώ είναι τα ανείσπρακτα πρόστιμα "τραπεζοκαθισμάτων" μόνο από την πλατεία Αριστοτέλους.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Κουράκης, απαντώντας σε ερώτηση μου παραδέχτηκε ότι πρόθεση της διοίκησης του Δήμου είναι...
 να μειώσει τις οφειλές των μπαρ και των καφέ της Πλατείας Αριστοτέλους.


Η αιτιολόγηση της απόφασης είναι πρωτοφανής καθώς στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν με βάση μία κανονιστική πράξη για την χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, η οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Η μείωση των οφειλών των ισχυρών παραγόντων της αγοράς των καφέ της πόλης, οι οποίες μέχρι τις 30 Απριλίου έφταναν τις 740.000 ευρώ, αποτελεί πρόκληση για τα χιλιάδες καταστήματα της πόλης που πνίγονται από τα πρόστιμα.

Η διοίκηση πριν από τρεις μήνες απέρριψε την πρόταση μου για μείωση των προστίμων με αντάλλαγμα τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων.

Τώρα ανοίγει την πόρτα να διεκδικήσουν όλα τα καφέ της πόλης, τα οποία ευθύνονται για την χείριστη κατάσταση των πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων της πόλης, μία παρόμοια ρύθμιση, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Και η πόλη θα συνεχίσει στον αστερισμό της αυθαιρεσίας.

Σε ότι δε αφορά στους ιδιοκτήτες, ας γνωρίζουν ότι παρόμοια «παραχώρηση» της διοίκησης στους συναδέλφους τους της Ικτίνου, «επέτυχε» για άλλη μία χρονιά, τρίτη συνεχή, να δουλεύουν χωρίς άδεια και να είναι όμηροι.

Επίσης θέλω να κάνω γνωστό ότι θα ζητήσω επισήμως από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Παναγιώτη Αβραμόπουλο, να κατατεθούν εγγράφως και να δημοσιοποιηθούν όλες οι παροχές, κάθε είδους, των 49 μελών του Σώματος. Η δημόσια ανταλλαγή μεταξύ Διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης, υπονοουμένων περί αξιοποίηση της διοίκησης για προσωπικά οφέλη, θίγει την εικόνα όλων μας.»

διαβάστε και:
"Τα πήρε στο κρανίο" ο Γκιουλέκας με τον Πέγκα
Αγρίεψε η Καλυψώ, θα πέφτουν κορμιά στην Τσιμισκή !
Θεός ο Μπουτάρης. Δεν υπάρχει !
Γκιουλέκας επαινεί Μπουτάρη: "Έφερες το βαθύ ΠΑΣΟΚ στο Δήμο"
Απάντηση Μπουτάρη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το αυθαίρετο
Να ρωτήσω κάτι κύριε Μπουτάρη;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη