15 Σεπ 2011

Έκανε πίσω για τον Αθανάσαρο ο εισαγγελέας...

Στην υποχρέωση καταβολής εγγύησης 2.000 ευρώ μειώθηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Θεόδωρο Αθανάσαρο μετά από αίτηση του στρατηγού στον αρμόδιο ανακριτή μέσω του Εισαγγελέα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κύριος Αθανάσαρος δεν αναφέρεται πουθενά ως ευθυνόμενο πρόσωπο στο εκ 500 σελίδων πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας που επί τριετίας ερευνούσε την υπόθεση, ενώ είχε από την αρχή την ίδια ευμενή αντιμετώπιση από τον αρμόδιο ανακριτή, ο οποίος μετά από πολύμηνη μελέτη της δικογραφίας δεν πρότεινε κανέναν περιοριστικό όρο έναντι του στρατηγού. Κατόπιν της προ μηνός διαφωνίας ανακριτού και Εισαγγελέα με τη σημερινή...
απόφαση, φαίνεται να διορθώνεται η αδικία παρά το γεγονός της επιβολής έστω και του μικρού αυτού προσχηματικού περιοριστικού όρου.
Ο στρατηγός όταν ενημερώθηκε για την απόφαση έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Δικαιοσύνη, είμαι βέβαιος, θα βρει τους ενόχους και θα τους τιμωρήσει. Με τον τρόπο αυτό θα τερματιστεί μια ψυχοφθόρος και άδικη διαδικασία εναντίον μου, καθώς δεν είχα την παραμικρή ευθύνη για τις υποθέσεις κατάχρησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης με δράστες επίορκους υπαλλήλους του.
Τότε μόνο η κοινή γνώμη θα μάθει την αλήθεια. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι κατηγορίες αυτές δε με αγγίζουν όπως δεν είναι δυνατό να αγγίξουν έναν άνθρωπο με τη δική μου κρυστάλλινη διαδρομή, τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στην Ελληνική Αστυνομία.
Ελπίζω η στιγμή αυτή να μην αργήσει».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη