10 Σεπ 2011

Οι κηφήνες το καλάμι και η βλακεία

Ο σταυρός είναι σαν την υπογραφή πρέπει να ξέρεις που τον βάζεις.

Κάποιοι υπουργοί και υφυπουργοί  τις  χιλιάδες των σταυρών εκμεταλλευόμενοι, θεωρούν ότι αυτοί είναι η εξουσία,  αυτοί είναι το  κόμμα.  Κάποιοι δε, έχουν καβαλήσει το καλάμι, πάσχουν από το σύνδρομο Λουδοβίκου 14ου « L’état, c’est moi »και θεωρούν ότι είναι υπεράνω νόμων.  Όσο δε έντονα το πιστεύουν  τόσο  άχρηστοι και είναι. Αυτοί νομοθετούν, οι ίδιοι κυβερνούν, οι ίδιοι..
ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, ως υπουργοί ή τομεάρχες στα ίδια πόστα  μέχρι γήρατος οι περισσότεροι,  αφού γι΄αυτούς η πολιτική είναι επάγγελμα και όχι προσφορά.

Τούτο δε οφείλεται στην βλακεία των  ψηφοφόρων ιθαγενών που τους δίδουν χιλιάδες σταυρούς χωρίς να το αξίζουν. Οι ψηφοφόροι, βάζουν  3 με 4 σταυρούς  στο ψηφοδέλτιο γιατί τόσοι επιτρέπονται διαφορετικά θα έβαζαν περισσότερους. 
Βάζουν σταυρό γιατί τους άρεσε η φάτσα τους στο γυαλί. 
Βάζουν σταυρό χωρίς να τον ξέρουν γιατί τον έβλεπαν καθημερινά στην τηλεόραση και τον θεώρησαν άνθρωπο του σπιτιού και γιατί. τον ψήφησαν και στις προηγούμενες εκλογές. 
Βάζουν σταυρό γιατί είναι παιδί/ ανίψι προηγούμενου υπουργού/πρωθυπουργού. Βάζουν σταυρό γιατί στις τηλεοπτικές κοκορομαχίες γαύγισε περισσότερο. 
Βάζουν σταυρό με το συναίσθημα και όχι με την λογική.
Δεν αφήνουν το μυαλό τους να δουλέψει και να αναρωτηθούν  τι έκανε ο τάδε ή ο δείνα για τον λαό.  Παιδεία Υγεία δεν άλλαξε τα τελευταία 30 χρόνια. Όπου έργα και μίζες και η Βασίλω πρώτη.
Με την άδειά μας ως ψηφοφόροι,  αυτοί οι κηφήνες της πολιτικής,  αφενός έχουν καταστρέψει την χώρα  και είναι υπεύθυνοι,  αφετέρου  εκβιάζουν τους πολιτικούς αρχηγούς τους ότι θα αποχωρήσουν αν δεν επιβάλουν την γραμμή τους. Οι ίδιοι πάντα πολιτικοί ως υπουργοί ή υφυπουργοί ή γεν. γραμματείς είναι αυτοί που μας οδήγησαν στον γκρεμό. Οι ίδιοι διόρισαν σε θέσεις κλειδιά όλους του κηπουρούς ή αφισοκολλητές του κόμματος  χωρίς αξιοκρατία με μόνο το κομματικό πιστοποιητικό ή τους τον επέβαλαν οι πάτρωνές τους.. 
Αλλά και οι αρχηγοί είναι τόσο ανεπαρκείς που για να μη χάσουν κάποιους ψήφους τους ανέχονται. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι χιλιάδες ψήφοι  που συλλέγουν  αυτοί οι κηφήνες  δεν τους ανήκουν αλλά τους παίρνουν επειδή  οι ίδιοι είναι  στο κόμμα. 
Ο σταυρός είναι σαν την υπογραφή πρέπει να ξέρεις που τον βάζεις. 
Ο παράλογος   ΣπυροΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη