22 Σεπ 2011

Mε πλαστές βεβαίωσεις κερδισμένων ΠΡΟ-ΠΟ νομιμοποιούσε τα υπεξαιρεθέντα ο Π.Σαξώνης

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα (Ν. 3691/2008 και οδηγία 91/38/ΕΟΚ) , ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε βάρος του φερόμενου ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης της υπεξαίρεσης στο...
 Δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, το άρθρο 45 του ανωτέρω νόμου προβλέπει, ότι ο υπαίτιος πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα ετών και χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ. Εξάλλου, σε περίπτωση που ο δράστης προέβη στις ανωτέρω παράνομες πράξεις υπό την ιδιότητά του ως υπαλλήλου υπόχρεου νομικού προσώπου ή αν το βασικό αδίκημα συνίσταται σε παθητική ή ενεργητική δωροδοκία ή δωροδοκία δικαστή, ακόμη και αν για αυτό προβλέπεται ποινή φυλάκισης, το αξιόποινο επιμηκύνεται σε κάθειρξη από 5 έως 20 έτη και χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες έως ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000) ευρώ.


Η οικονομική επιθεωρήτρια διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης το πρώτο σκέλος του πορίσματος και με βάση τα στοιχεία αυτά, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, προέβη στην απαγγελία της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον 3ο ειδικό ανακριτή, Κώστα Αλεξίου, ο οποίος αναμένεται να καλέσει το επόμενο διάστημα σε απολογία τον ήδη προφυλακισθέντα Σαξώνη.

Από τα έως τώρα ευρήματα της οικονομικής επιθεωρήτριας προκύπτουν βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αποδίδονται στον πρώην υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη