6 Σεπ 2011

Ο κύβος ερρίφθη! Tι κρύβουν οι εξαγγελίες Βενιζέλου ;

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η ομιλία Βενιζέλου. Επέλεξε να βγει να μιλήσει στα δελτία των 8. Ήθελε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Ανέφερε τουλάχιστον 6 φορές τις λέξεις "άμεσες", "οριστικές" , "αμετάκλητες", για να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα να υπερψηφίσει τις αποφάσεις αλλά ..
και να πείσει, κυρίως, την Τρόικα...


Στην ουσία απελευθερώνονται, μεταξύ άλλων, οι άδειες του ΟΠΑΠ, η Παροχή Ενέργειας, τα Ταξί και πολλοί άλλοι φορείς. Όμως, είπε και κάτι άλλο σημαντικό. Ανέφερε την απαγορευμένη λέξη "απολύσεις". Όποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα θα βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Εμφανίστηκε αποφασισμένος να εφαρμόσει στον δημόσιο τομέα όσα επί δεκαετίες αποτελούν κανόνα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Επί της ουσίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να δείξει ότι τα βρίσκουμε με την Τρόικα κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα πείσει τους ξένουν επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας.

Φουλ καταργήσεις οργανισμών και μάλιστα μέχρι το τέλος του 2011. Στην ουσία μιλάμε για κάτι το οποίο στελέχη του ΠΑΣΟΚ "πιπιλίζουν" εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών δείχνει τη σαφή αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην υπάρξει ούτε μέρα επιπλέον καθυστέρησης.

Η καχυποψία που έχει απέναντί μας η Τρόικα είναι το χαρακτηριστικό και της πλειοψηφίας των Ελλήνων Πολιτών, οι οποίοι αναρωτιούνται: γιατί τόσο γρήγορα; Γιατί πολύ απλά, τώρα μας το επιβάλλουν οι δανειστές. Κι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Κάποιοι μας έφεραν ως εδώ. Θα δούμε το φως το αληθινό; Ο καιρός γαρ εγγύς.

Επί της ουσίας, απ' όσα έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα, λίγα έχουν εφαρμοστεί. Τώρα αναγκαζόμαστε να κάνουμε αγώνα δρόμου. Χρόνος υπάρχει, είναι όμως λίγος. Όμως, αυτό που προσπαθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει στρώσει τον δρόμο οπότε και ο ίδιος περιμένει να βρεθεί στην ευχάριστη θέση ανακοίνωσης μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων. Αναμένουμε...

planet-greece
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη