19 Οκτ 2011

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας "έφαγε" 16.500 ευρώ από ηλικιωμένες

Με το γνωστό κόλπο του φίλου του συγγενή...
Δικογραφία σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αναλήψεως, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος με τεχνάσματα και απατηλές υποσχέσεις, κατάφερε να εξαπατήσει και..
 να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένες γυναίκες.


Η παράνομη δραστηριότητα του 32χρονου, η οποία αποσκοπούσε στον παράνομο πλουτισμό του, περιελάμβανε την προσέγγιση ηλικιωμένων ατόμων και την απόκτηση της εμπιστοσύνης τους, προσποιούμενος παλιότερη φιλική ή επαγγελματική σχέση με συγγενικά τους πρόσωπα.
Στη συνέχεια, επικαλούμενος υποτιθέμενες οφειλές των συγγενών τους, κατάφερνε να εξαπατά τα θύματά του και να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά είτε απ΄ευθείας από τις οικίες τους, είτε οδηγώντας τους σε υποκαταστήματα τραπεζών και πείθοντας τους να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τους μήνες Μάρτιο, Ιούνιο και Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο δράστης εξαπατάτησε τρεις (3) ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 16.550 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε με τις κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης» και «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη