25 Οκτ 2011

Μεγάλο «κούρεμα» και 180 ψήφοι

Υπερψήφιση από 180 βουλευτές της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης είχε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξημερώνοντάς τους για την πορεία των...
 διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της βιωσιμότητες του δημόσιου χρέους και το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με έλληνες τραπεζίτες, ενώ το πρωί της Τρίτης (11.30) ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προτείνει την υπερψήφιση από 180 βουλευτές της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται εάν είναι δυνατόν με ευρεία πλειοψηφία. «Αυτό -όπως είπε- είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους Νέους Φακέλους της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση, αλλά εάν τεθεί ζήτημα ευρείας πλειοψηφίας και η συμφωνία δεν ψηφιστεί από 180 βουλευτές, τότε θα γίνει μεν νόμος του κράτους αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Αναπόφευκτη και όχι θετική λύση χαρακτήρισε το κούρεμα του ελληνικού χρέους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στο Mega. Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να επιτύχει το «μικρότερο δυνατό κούρεμα», ενώ απέρριψε την προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη σύγχυση και επιδείνωση του πολιτικού κλίματος.

Η Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, εκτίμησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο να υπερψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών οι επικείμενες ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος. Ερωτηθείσα εάν η ίδια θα ψηφίσει τη συμφωνία τόνισε θα ψηφίσει ό,τι πιστεύει ό,τι είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

skai
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη