28 Οκτ 2011

500 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2012 ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ !

ΑΠΟ ΤΟ BLOG "ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
«Έρχεται το χαμόγελο…, έρχεται η ελπίδα...». Σε αυτές τις 6 λέξεις συμπυκνώνονται τα ...
συναισθήματα, που απορρέουν από την είδηση, που βγήκε από τα χείλη του αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου, ο οποίος μέσα από το δίαυλο του TV Χαλκιδική, ανακοίνωσε ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι πρώτες προσλήψεις 250 εργαζομένων από την..
 Ελληνικός Χρυσός, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα!!!


«Αυτή είναι η δέσμευση του προέδρου της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρη Κούτρα σε συνάντηση που είχε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με την επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη και εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων» υπογράμμισε ο κ. Μοσχόπουλος , μιλώντας στη δημοσιογράφο κ. Σμυρλή και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με τα όσα δεσμεύτηκε ο κ. Κούτρας, οι προσλήψεις στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα φτάσουν τις 500, με το 90% των προσληφθέντων να είναι εργαζόμενοι στα υπόγεια και το 10% να αποτελείται από τεχνικό προσωπικό».

Επίσης, ο κ. Μοσχόπουλος κάλεσε όλους τους αντιδρώντες να κλείσουν και την υφιστάμενη δραστηριότητα, αν τελικά το πρόβλημά τους είναι το κυάνιο. Ως γνωστόν το κυανιούχο νάτριο χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 60 στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Στρατωνίου. Απεναντίας, στη μεταλλουργία χαλκού και χρυσού, δε θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο, επειδή θα εφαρμοστεί η μέθοδος της ακαριαίας τήξης, η οποία δεν απαιτεί τη χρήση κυανίου.

Αίσθηση προκάλεσε αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από την Ιερισσό, καθώς όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη είναι ήδη 270…, ενώ αυτός ο αριθμός δεν είναι στατικός και αυξάνεται καθημερινά. Πληροφορίες του blog , θέλουν τη Μ.Παναγία να έχει την πρωτιά στις αιτήσεις , οι οποίες ήδη ξεπερνούν τις 330...Ο συνολικός αριθμός μάλιστα των αιτήσεων ανέρχεται στις 3.500!!!

Μάλιστα ο κ.Μοσχόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην έναρξη των προσλήψεων, ξεκαθάρισε πως η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται στην εταιρεία, αλλά στην χρονοτριβή, που υπάρχει στις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η πολιτεία ευθύνεται για αυτή την καθυστέρηση και όχι η εταιρεία. Πρέπει να ξέρετε πως δε μπορεί να γίνει καμία δραστηριότητα χωρίς αυτές τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι «φιλοοικολόγοι» το πρώτο πράγμα που θα κάνουν, θα είναι να πάνε στον εισαγγελέα ή να προσφύγουν στο ΣτΕ»

Να σημειώσουμε εδώ πως παρέμβαση στο δελτίο έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Σταγίρων –Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος.

Ο κ. Βλαχόπουλος εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά με τη στάση, που κράτησε στη διάρκεια αυτής της παρέμβασης, καθώς κράτησε αποστάσεις… από τα επιχειρήματα των οικολογούντων της περιοχής για «μόλυνση» από το κυάνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ δε βάζω οικολογικά θέματα. Εγώ βάζω οικονομικά. Θα χαθούν θέσεις εργασίας από την περιοχή αντί να προστεθούν, καθώς λόγω της βαριάς χημικής βιομηχανίας, η περιοχή θα θυμίζει το Λαύριο και την Πτολεμαΐδα…»

Να λοιπόν που ο τέως δήμαρχος θέτει και ζητήματα αισθητικής…. Αλήθεια η αισθητική του δε θίγεται από τη μαυρίλα που έχει πλακώσει την Ιερισσό, λόγω των πανό και των σημαιών;

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ενημερώσουμε τον πρώην δήμαρχο, ότι τα σχέδια της εταιρείας για τη δημιουργία μεταλλουργίας χαλκού-χρυσού-αργυρού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου (και όχι στις Σκουριές) είναι γνωστά από τις αρχές του 2006, όπου κατατέθηκε το επενδυτικό σχέδιο και η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Π.Π.Ε.) της Ελληνικός Χρυσός.

Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό της εταιρείας... Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος έμαθε μόλις πέρσι τα σχέδια της Ελληνικός Χρυσός. Ρωτήθηκε μάλιστα από την κ. Σμυρλή αν, ενώ γνώριζε το επενδυτικό πλάνο από την αρχή, θα στήριζε την εταιρεία. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και το επενδυτικό πλάνο γνώριζε τότε, και την εταιρεία στήριζε.

Στο τέλος μας μπέρδεψε ο πρώην δήμαρχος… Τελικά τι τον ενοχλεί, το κυάνιο, η υψικάμινος, ή οι θέσεις εργασίας που υποτίθεται ότι θα χαθούν; Μπερδεύει έτσι και τους ψηφοφόρους του, που τον ψήφισαν με τη σημαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ αυτός κάνει «αντάρτικο» σε νόμο της κυβέρνησης, που έχει ευεργετικές επιπτώσεις στον τόπο και την κοινωνία. Εφόσον διαφωνεί, γιατί δεν αναζητά ευθύνες στην παράταξη που εκπροσώπησε στις προηγούμενες εκλογές; Τι του φταίνε οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη