26 Οκτ 2011

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας εξερχόμενος από τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης:


«Η επέτειος των 99 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, δεν επιτρέπει οι εορτασμοί να είναι εξίσου λαμπροί με το μεγάλο εθνικό και ιστορικό επιτεύγματα. Εκείνο όμως που είναι πρωτίστως σημαντικό σήμερα, είναι να θυμηθούμε τα μεγάλα ιδανικά που κληρονομήσαμε από τους αγώνες του Ελληνισμού, όπως το θάρρος, τη μαχητικότητα, την πίστη, την επιμονή για την επίτευξη των στόχων και να πορευτούμε με αυτά στον τραχύ δρόμο που έχουμε μπροστά μας.
Πρέπει όλοι οι Θεσσαλονικείς, όλοι οι Έλληνες να παραμείνουμε ενωμένοι μπροστά στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Να προτάξουμε το «εμείς» και να βάλουμε στην άκρη το «εγώ». Να κρατήσουμε όλα εκείνα που μας ενώνουν και να ξεχάσουμε τα όσα λίγα μας χώρισαν στο παρελθόν. Ξέρουμε καλά και το έχουμε αποδείξει και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι όταν αγωνιζόμαστε μαζί, για έναν κοινό σκοπό, μπορούμε και τον πετυχαίνουμε. Δείξαμε όμως και κάτι ακόμα σε ολόκληρη την οικουμένη: Η ελευθερία για τον Έλληνα είναι ότι και η ανάσα για τον άνθρωπο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.
Εύχομαι, σε όλους τους Θεσσαλονικείς χρόνια πολλά και το 2012 να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης όλοι μαζί, ενωμένοι.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη