28 Οκτ 2011

ALORS, C’ EST LA GUERRE ! *

(*ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣ!)

Μ’ αυτήν εδώ τη φράση, στις 28 Οκτωβρίου 1940 στις τρεις τα ξημερώματα, ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το μεγάλο ΟΧΙ στον Ιταλό πρεσβευτή, που του ζητούσε εν τω μέσω της νυκτός να ξεπουλήσει την Ελλάδα, είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην ατιμωτική υποδούλωση της Ελλάδας, είπε το μεγάλο ΟΧΙ μόνος...
 του, αλλά εκείνη τη στιγμή από το στόμα του έβγαινε το μεγάλο ΟΧΙ εκατομμυρίων Ελλήνων, έβγαινε το μεγάλο ΟΧΙ της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ. Το ξημέρωμα η είδηση του πολέμου βρήκε τους Έλληνες να ξεχύνονται στους δρόμους πανηγυρίζοντας και τραγουδώντας και χιλιάδες εθελοντές έσπευδαν στα στρατολογικά γραφεία να καταταγούν, εικόνες που έκαναν και τον πιο αδίστακτο τύραννο να τρέμει, προδιαγράφοντας τη μοίρα του.

Ένα ΟΧΙ των Ελλήνων εναντίον της Ιταλίας του Άξονα, στρατιωτικής υπερδύναμης εκείνης της εποχής, πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε «ρεαλιστική πολιτική», πέρα από κάθε συμβιβασμό και διαπραγμάτευση, πέρα από κάθε σύγκριση στρατιωτική, πληθυσμιακή και οικονομική. Ένα όχι βγαλμένο από τα βάθη των χιλιετιών της Ηρωικής Ελληνικής Ιστορίας, ένα ΟΧΙ βγαλμένο από την αρχαία ελληνική ψυχή που ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη, ένα ΟΧΙ ισάξιο με εκείνο το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ των Θερμοπυλών!

Το ΟΧΙ αυτό έγινε πράξη στα πεδία των μαχών στα βουνά της Πίνδου και στη Βόρεια Ήπειρο, όπου οι Έλληνες στρατιώτες με το χαμόγελο στα χείλη απελευθέρωναν την μία Ελληνική πόλη μετά την άλλη, το κάθε Ελληνικό χωριό το ένα μετά το άλλο και παράλληλα χάριζαν την πρώτη νίκη στον ελεύθερο κόσμο, την ώρα που η μία χώρα της Ευρώπης, μετά την άλλη κατέρρεαν και συνθηκολογούσαν σε λίγες μέρες, ακόμα και οι υπερδυνάμεις της εποχής όπως η Γαλλία. Οι Έλληνες χάρισαν την πρώτη ελπίδα σε όλο τον κόσμο, έγιναν για άλλη μια φορά Παγκόσμιοι Αγγελιοφόροι της Ελευθερίας, όπως έκαναν πάντοτε ανά τους αιώνες. Ήταν τότε που τους ήρωες τους αποκαλούσαν Έλληνες!

Ο νικηφόρος αυτός αγώνας των Ελλήνων κράτησε έξι ολόκληρους μήνες, πέρα και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Συνεχίστηκε στα οχυρά του Ρούπελ και μετά τη συνθηκολόγηση της δοσιλογικής κυβέρνησης Τσολάκογλου με τους Γερμανούς, με τους τελευταίους να μην μπορούν να τα εκπορθήσουν και να μην μπορούν να καταλάβουν την λογική των Ελλήνων να συνεχίζουν να μάχονται, γεγονός που έκανε τον ίδιο το Χίτλερ να διατάξει τα Γερμανικά στρατεύματα να παρουσιάσουν όπλα κατά την έξοδο των Ελλήνων υπερασπιστών των οχυρών από αυτά.

Ο αγώνας αυτός συνεχίστηκε και στη Μάχη της Κρήτης όπου οι Γερμανοί μέτρησαν τεράστιες απώλειες από τη σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών, αλλά και των απλών ανθρώπων του νησιού, όλων των ηλικιών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τα σχέδια των Γερμανών για εισβολή στη Ρωσία, να τους προλάβει ο χειμώνας και να ηττηθούν και να αποτελέσει η Μάχη της Κρήτης, έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την ανατροπή των σχεδίων του Άξονα για παγκόσμια κυριαρχία.

Αυτό είναι το μεγαλείο του ΟΧΙ που γιορτάζουμε σήμερα!

Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της νεότερης ιστορίας της. Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση. Αυτοί που τώρα οραματίζονται παγκόσμιες κυριαρχίες και εξάρτηση των Εθνών από αυτούς, μελετώντας την ιστορία, είπαν να ξεκινήσουν τα σχέδιά τους από την Ελλάδα, τον προαιώνιο ανατροπέα των σχεδίων των εχθρών της Ελευθερίας, νομίζοντας πως αν γονατίσουν τους Έλληνες, θα τα καταφέρουν και με οποιονδήποτε Λαό. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να βροντοφωνάξουμε ξανά ΟΧΙ σε όλους εκείνους που θέλουν να μας υποτάξουν οικονομικά και να μας μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους. Να πούμε ΟΧΙ στην εξαθλίωση την οποία ονειρεύονται για μας. Να πούμε ΟΧΙ στο μνημόνιο, στην τρόικα και σε κάθε ξένο τοποτηρητή! Να τους φωνάξουμε κατάμουτρα πως ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, η Γη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας! Να δώσουμε ξανά έναν υπέροχο αγώνα, με τις σημαίες μας ψηλά, για τα Ιδανικά μας και τα Πιστεύω μας, που προσπάθησαν να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε με τα κάλπικα και επίπλαστα ιδανικά του καταναλωτισμού με δανεικά και πιστωτικές κάρτες. Να αντλήσουμε δύναμη από την ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΘΕΛΗΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ!

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Ν.Θ., Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Ιδρυτικό Μέλος της Αστυνομικής Συνδικαλιστικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Θεσσαλονίκης. paschaellas.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη