5 Οκτ 2011

Τι θυμάμαι από αυτή τη διετία; Τον "νόμο Κατσέλη"

04.10.2009-04.10.2011: δύο χρόνια για δύο αλληλένδετα «επιτεύγματα». Ένα καταστροφικό και ένα παρηγορητικό.

Αυτή η κυβέρνηση ίσως και να μπορούσε να χαρακτηρισθεί σχιζοφρενική από τους επαΐοντες. Απεκδύθη της σοσιαλιστικής λεοντής, ενόσω διακήρυττε ότι νοιώθει διπλά σοσιαλιστική, και αφού φόρεσε τα νεοφιλελεύθερα γιορτινά της σάρωσε στο διάβα της τα πάντα. Δεν έμεινε τίποτε όρθιο.
 Κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει πλέον. Το Σύνταγμα που επιτάσσει τη μέριμνα για την οικογένεια, την υγεία, την παιδεία και την αντικειμενική ενημέρωση του λαού έχει καταπατηθεί κατάφωρα. Είναι ένα κουρελόχαρτο στα χέρια μίας κάστας επίορκων μπαμπουΐνων υπό την ηγεσία ενός συνταγματολόγου/συνταγματάρχη/θηριοδαμαστή, ο οποίος απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων υποκαθιστών καθημερινώς τον πρωθυπουργό και ασυστόλως μπουρδολογών.

Ο πάλαι ποτέ αρχισυνδικαλιστής Κουτρουμάνης και τα άλλα συντρόφια [Μακρυπίδης, Κουσελάς, Πρωτόπαππας] άλλαξαν δέρμα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που βλέπουμε και νοιώθουμε πως μας κάνουν δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Γιατροί και φαρμακοτρίφτες έγιναν. Καθαγίασαν τα πάντα και μας πλάκωσαν στα κομπογιαννίτικα γιατροσόφια δήθεν για να μας σώσουν. Και εξακολουθούν τα λαμόγια να θεωρούν πως επιτελούν εθνικό έργο λησμονώντας, αφού το παίζουν γιατροί, πως η ιατρική δεοντολογία επιβάλλει να ερωτάται και υπογράφει ο ασθενής πριν υποβληθεί σε επικίνδυνη, αλλά αναγκαία για την επιβίωσή του, εγχείρηση ή θεραπευτική αγωγή. Αρνούνται οι αυτοαναγορευθέντες χειρουργοί να μας στείλουν στην κάλπη, για να τους δηλώσουμε αν θέλουμε να μας εγχειρίσουν ή να μας δώσουν τα ισχυρότατα αντιβιοτικά που εκόμισεν εξ Εσπερίας ο κ. Στρος Καν και τ’ αφεντικά του.

Το επιστέγασμα του καρακιτσαριού ήταν η χθεσινή θεατρική παράσταση. Η τρόικα απαίτησε κατάργηση των κατώτατων μισθών [η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί με τον ν. 3842/2010]. Και αντί ο Κουτρουμανίσκος να τους πει «Αυτό έκανα πως δεν το άκουσα. Μήπως γράφετε στην ατζέντα σας κάτι για εφ’ άπαξ φορολόγηση με 10% όλων των περιουσιών άνω των € 3.000.000;» τηλεφώνησε στον Αρχηγό για να του πει ΕΚΕΙΝΟΣ το δικό του «ΟΧΙ». Τί ξεστόμισε το άτομο ρε! Τί ατάκα ήταν αυτή. Τί σφαλιάρα στους τροϊκανούς. Τί ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! «Δεν θα γίνουμε Ινδία. Εμείς προστατεύουμε τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους». Ώστε έτσι λοιπόν. Έχει ξεσκίσει τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα και αρχίζει τις απολύσεις, αλλά προστατεύει τα δικαιώματά μας. Παρεμπιπτόντως διερωτώμαι αν η εν Αθήναις ινδική πρεσβεία προέβη σε διάβημα γι’ αυτή την ύβρι προς τη μεγάλη ασιατική χώρα, τους ηγέτες των οποίων ουδέποτε άκουσα να παπαρολογούν.

Κι’ αφού έχουν ισοπεδώσει το σύμπαν και ψάχνεις με το φανάρι να βρεις κάτι καλό, εντοπίζεις μία χαραμάδα. Ανακαλύπτεις ότι υπάρχει ο περίφημος νόμος για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο επονομαζόμενος «νόμος Κατσέλη». Τουλάχιστον γνωρίζουν οι εξ αιτίας των κρατούντων δυστυχούντες ότι δεν θα τους την πέσουν οι τράπεζες να φάνε το σπιτάκι τους. Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι που λέει ο τόσο θυμόσοφος, αλλά για πολλοστή φορά καθημαγμένος, ελληνικός λαός.

Δεν θέλω κ. Κουτρουμάνη και Καρχιμάκη να θυμάμαι ούτε σας ούτε τους άλλους 152. Δεν θέλω να θυμάμαι τα έργα σας. Κρατώ τον νόμο Κατσέλη για φυλαχτό. Κάτι είναι κι’ αυτό. Γιορτάστε σήμερα την 04.10.2009 εν χορδαίς και οργάνοις. Πουλήστε γομάρια για μία ακόμη φορά το σοσιαλιστικό τομάρι σας, το οποίο καλύπτετε με Burberry’s και Armani. Θυμηθείτε, όμως, ότι αυτός, τον οποίον κατηγορείτε ότι επί 5,5 χρόνια κατέστρεφε τη δήθεν υπερήφανη Ελλάδα που του παραδώσατε, ενώ μάλλον την αποτελείωναν οι κολλητοί του, είχε αναγκάσει κάποια Morgan Stanley να επιστρέψει μερικές δεκάδες εκατομμυρίων που είχε ενθυλακώσει ως προμήθεια από τα περίφημα δομημένα ομόλογα, για την αγορά των οποίων κάπου φιγουράρει και η υπογραφή του Κουτρουμανίσκου. Ναι, από τη Morgan Stanley που είναι μία από τις «αγορές», στις οποίες σεις καθόσαστε σούζα καθημερινώς, για να μην πω ότι στήνετε κάτι άλλο [κι’ αν ήταν το δικό σας, ουδόλως θα ησχολούμην. Το κακό είναι πως είναι το δικό μου].

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη