3 Οκτ 2011

Βγήκαν πάλι οι τζάμπα μάγκες στο ΠΑΣΟΚ για να διαφημιστούν

Δήθεν κραδασμούς προκαλεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ το θέμα της εφεδρείας 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Κυριακή. Αμέσως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φρόντισαν να πάρουν αποστάσεις ασφαλείας από τις εξαγγελίες, (μάλλον για να αποφύγουν το γιαούρτωμα) δείχνοντας την αντίθεση τους στην εφαρμογή του μέτρου. Ο Νίκος Σαλαγιάννης, πχ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 99,5,  καταλόγισε ευθύνες σε...
υπουργούς και στον Θόδωρο Πάγκαλο, για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έκανε λάθος που δεν προχώρησε σε κυβέρνηση εθνική ανάγκης από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά, υποστήριξε ότι θα ψηφίσει τα νομοσχέδια, σημειώνοντας πως: «Δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός σε μια τέτοια κρίσιμη φάση, να πάρω την τεράστια ευθύνη πάνω μου, να πάρω το ρίσκο η επόμενη γενιά να είναι κατεστραμμένη».
Ακόμη, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο Μανώλης Μπετενιώτης εξέφρασε την άποψη ότι η εφεδρεία και οι απολύσεις στο δημόσιο έπρεπε να αρχίσουν από τις χιλιάδες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων. Τι θα κάνει όμως και αυτός όταν έρθει εκείνη η ώρα. Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, ο Γιάννης Αμοιρίδης, προτείνοντας να εφαρμοστεί η εφεδρεία και στη Βουλή. Ζήτησε να μην πέσει το βάρος μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και στους βουλευτές, σημειώνοντας: «Ας έχουμε Βουλή 200 αντί 300».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη