10 Οκτ 2011

Με τα λεφτά μας ολιγωρείτε βρε δοχεία νυκτός;

Του Σωτήρη Καλαμίτση
Με την Protonbank εφαρμόσθηκε η συνταγή «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ», αλλ’ αυτή τη φορά με θεσμοθετημένο πλαίσιο ήδη από το 2007. Έγραψα χθες για το απαράδεκτο φαινόμενο να διασώζονται οι τράπεζες με τα λεφτά μας. Στην προκείμενη περίπτωση εξασφαλίζονται οι καταθέσεις και μένει ο κατιμάς στην παλαιά τράπεζα. Μέτοχοι της νέας τράπεζας αναγκαστικά όλοι εμείς δια μέσου του Δημοσίου, το οποίο έχει συστήσει προς τούτο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για να μη φαίνεται ότι κρατικοποιεί τράπεζες. Κάποια στιγμή θα πουληθεί η νέα και καθαρή τράπεζα πάμφθηνα σε κάποιον εκλεκτό της κυβέρνησης, όποια και αν είναι στην εξουσία, και εμείς, οι μέτοχοι, θα μείνουμε με τη …
νέα μετοχή στο χέρι. Αν εισπράξει κάτι ο εκκαθαριστής τη παλαιάς τράπεζας από απαιτήσεις, αν υπάρχουν, ίσως μείνει και κάτι για τους παλαιούς μετόχους. Κι’ αν οι παλαιοί μέτοχοι είναι εφάμιλλοι του Κοσκωτά, ουδόλως με ενδιαφέρουν οι απώλειές τους. Αν, όμως, δεν είναι, ποιος θα τους αποζημιώσει;
Ταυτοχρόνως πληροφορούμεθα ότι η χώρα μας έχει πληρώσει από το έτος 2000 μέχρι σήμερα περί τα € 36 εκ. σε πρόστιμα λόγω μη συμμόρφωσής μας προς κοινοτικές Οδηγίες. Τί  Χ.Υ.Τ.Α., τί Χ.Υ.Τ.Υ. τί Χυτήρη, τι μη συμμόρφωση για το επάγγελμα του οπτικού. Γιατί δεν συμμορφωνόμαστε; Τρέχουν τα λεφτά απ’ τα μπατζἀκια μας και τα σκορπάμε σε πρόστιμα; Ποιοι είναι αυτοί οι μάγκες γαλαζοπράσινοι υπουργοί που αδιαφόρησαν για τη συμμόρφωση της χώρας με τις κοινοτικές οδηγίες, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε εμείς τα κερατιάτικα; Δεν έχουν καμμία ευθύνη γι’ αυτό; Δεν μπορεί το Δημόσιο να στραφεί εναντίον τους και να ζητήσει αποζημίωση; Γιατί να μην κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν αυτά τα πρόστιμα; Ασφαλώς και μπορεί, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών. Ποιος Υπουργός Οικονομικών θα στραφεί κατά πρώην συναδέλφων του ζητώντας αποζημίωση για παράβαση καθήκοντος;  ΚΑΝΕΙΣ. Διότι οι Υπουργοί Οικονομικών υπάρχουν για να προστατεύουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που στηρίζουν ή εκβιάζουν αυτούς και το κόμμα τους, ενώ επιβάλλουν δυσβάσταχτους φόρους στους μαλάκες, ως εγώ. Κι’ αν ξεφύγει και καμμιά κορώνα από την Commission και ζητήσει π.χ. από τον κ. Μπόμπολα που έχει την εταιρεία που θα εξορύσσει χρυσό να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα € 15 εκ., σπεύδει το εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Οικονομικών Ελληνικό Δημόσιο να ζητήσει την ακύρωση της σχετικής απόφασης της Commission.  Μιλάμε για τέτοια μεγαλεία. Τέτοια προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Δώσατε ρε παρανόμως και τα λεφτά μου και τώρα που σας ανοίγεται ο δρόμος να τα πάρετε πίσω, λέτε ότι δεν τα θέλετε; Εμένα με ρωτήσατε ρε αν  τα θέλω πίσω;  Μήπως τα βάλατε από την τσέπη σας τσανακογλύφτες και γι’ αυτό δεν με ρωτάτε; Δικά σας ήταν αυτά που δώσατε παρανόμως; Πόσα τέτοια έχω πληρώσει εξ αιτίας της ολιγωρίας σας; Ακούει κάποιος βουλευτής για να υποβάλει μία ερωτησούλα στον κ. Υπουργό Οικονομιών; Ή κανένας δεν μπορεί κατά το «όταν τρώνε δε μιλάνε;». Νισάφι πια!!!

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Αν υπάρχει τέτοιος βουλευτής, ας ρωτήσει και κάτι άλλο. Τι ποσά δεν απορροφήσαμε την τελευταία 20ετία από τα περίφημα κοινοτικά πακέτα και γιατί. Θα με φάει η περιέργεια! Θέλω να συγκρίνω το νούμερο με τα δανεικά που ξέρατε να παίρνετε κ.κ. γαλαζοπράσινοι Υπουργοί.     
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη