14 Οκτ 2011

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Οι τράπεζες είναι υπεύθυνες γι αυτό που ζούμε. Για την παγκόσμια, για την ευρωπαική, για την ελληνική κρίση. Δεν υπάρχει πλέον καμία, ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ και μη μασάτε από τα λαμόγια τα πληρωμένα τους φερέφωνα - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ- που βάζουν μπροστά τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί - ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ- είναι απλά ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Και για να μην έχετε αμφιβολίες γι αυτά που διαβάζετε, ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

Iδού λοιπόν, ποιοί σχεδιάζουν, επιδιώκουν, επιτείνουν, συντηρούν και κυρίως κερδίζουν από τις κρίσεις!!!
Τώρα που τους είπαν να προβούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, κάνουν ακριβώς το αντίθετο!
Συρρικνώνονται!!!
Διεπίστωσαν ότι μπορεί να σταματήσει η κρίση με αυτό που τους υποχρεώνουν και κάνουν το παν για να την συντηρήσουν.
Πάντα επειδή αυτό αποβαίνει προς όφελός τους...
Φοβικές αντιδράσεις που αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τους πραγματικά υπεύθυνους για τα βάσανα των λαών...
Όλα τα γεράκια, γύπες και κοράκια όλων των χωρών, μαζί!
Άκερμαν, BNP Paribas, Societe Generale, Alpha Bank και τα άλλα "καλά παιδιά" (goodfellas)
Πιστωτική ασφυξία επιδιώκουν, όπως απροκάλυπτα λένε οι αναλυτές του Reuters!!!
Ακριβώς το αντίθετο απ' ότι χρειάζονται οι κοινωνίες και τα κράτη!
Kαταλάβατε?

Διαβάστε το άρθρο για να καταλάβετε ΚΑΛΥΤΕΡΑ:
Συρρίκνωση αντί για κρατικά κεφάλαια επιλέγουν οι τράπεζες

Σε συρρίκνωση οδηγούνται οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, οι ισχυρότεροι όμιλοι προτιμούν να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία, παρά να αντλήσουν νέα, ακριβά κεφάλαια, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις αυστηρότερες απαιτήσεις των αρχών για την κεφαλαιακή επάρκεια. Η συρρίκνωση των τραπεζών οδηγεί μοιραία σε πιστωτική ασφυξία και αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην ευρωπαϊκή οικονομία, που ήδη απειλείται με νέα ύφεση.

Όπως αναφέρουν οι FT, τη στρατηγική αυτή προτίθενται να ακολουθήσουν η BNP Paribas και η Societe Generale. Αναμένεται να βρουν μιμητές στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

«Γιατί να αντλήσουν κεφάλαια σε αυτά τα επίπεδα;», αναρωτιέται τραπεζίτης, την ώρα που η μέση ευρωπαϊκή τράπεζα διαπραγματεύεται μόλις στο 60% της λογιστικής της αξίας.

Ασφαλώς, μια στρατηγική συρρίκνωσης, που θα σημάνει λιγότερες χορηγήσεις στους πελάτες –ιδιώτες και επιχειρήσεις- αναμένεται να δυσαρεστήσει τους πολιτικούς και τις αρχές.

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εξαρτώνται από τον τραπεζικό δανεισμό για το 80% της χρηματοδότησής τους, την ώρα που στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 30%.

Χθες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Barroso παρουσίασε τους γενικούς όρους για την υποχρεωτική κεφαλαιακή ενίσχυση των κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών, δηλώνοντας ότι τίθεται σε προσωρινή ισχύ υψηλότερο όριο κεφαλαιακής επάρκειας, με περιορισμούς στα μερίσματα και στα μπόνους των τραπεζιτών.

Ο Barroso δεν ξεκαθάρισε το νέο όριο κεφαλαικής επάρκειας, όμως, ο ξένος Τύπος έχει αποκαλύψει ότι η εποπτική αρχή European Banking Authority απαιτεί από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να εμφανίζουν core tier 1 τουλάχιστον στο 9%.

Εάν οι τράπεζες δεν μπορέσουν να αντλήσουν μόνες τους τα κεφάλαια που απαιτούνται για να φτάσουν στα επίπεδα αυτά μέσα σε 6-9 μήνες, αναμένεται να αναγκαστούν να δεχτούν κρατικά κεφάλαια. Πάντως, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, είναι τουλάχιστον αβέβαιο εάν οι τράπεζες μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann, η τράπεζα θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση. Πρόσθεσε, όμως, ότι το περαιτέρω haircut στο ελληνικό χρέος, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών για υψηλότερα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας από τις τράπεζες, απειλούν την ευρωπαϊκή οικονομία με πιστωτική ασφυξία.

ΠΗΓΗ http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=101357




(ευχαριστούμε τον κύριο Κυριαζή για το άρθρο)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη