8 Οκτ 2011

Τριτοκοσμική η εικόνα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Επίσχεση εργασίας από τις απλήρωτες καθαρίστριες

Να δώσει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΣΕ κάλεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με σχετική ερώτηση που κατέθεσε. Στην ερώτηση ο βουλευτής, επικαλούμενος..
 δημοσιεύματα, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι προχώρησαν πριν από περισσότερες από δέκα μέρες σε επίσχεση εργασίας και σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, που ανέρχονται, όπως υποστηρίζουν, σε 27.000 ευρώ.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης προς ιδιώτες και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Κεντρικής Μακεδονίας, κατήγγειλε ότι η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα στον ΟΣΕ, αύξησε μονομερώς τις μέρες ανάπαυσης των εργαζομένων. Από τη μεριά της η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο λόγος που δεν έχει καταβάλει τους μισθούς είναι η καθυστέρηση πληρωμών από τον ΟΣΕ. Σε κάθε περίπτωση δημιουργούνται οικονομικά προβλήματα για τους εργαζόμενους αλλά και μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στην αίθουσα αναμονής του σιδηροδρομικού σταθμού από τη συσσώρευση σκουπιδιών.

Για τους λόγους αυτούς ο βουλευτής κ. Κολοκοτρώνης ζητεί την παρέμβαση του υπουργού, ώστε να διευθετηθεί η οικονομική εκκρεμότητα, να εκλείψει η άσχημη εικόνα και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη