26 Οκτ 2011

Βενιζέλος: επιβεβαιώνει το βαθύ κούρεμα της περιουσίας των Ταμείων

και ένα βιβλίο δώρο!
Το «κούρεμα» της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων θεωρείται βέβαιο, καθώς θα συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους -όπως και οι τράπεζες- στη διαδικασία μείωσης του ελληνικού χρέους που συζητείται στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.
Το γεγονός επιβεβαιώνει εμμέσως με χθεσινή δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και
υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων».
Ο υπουργός δεν αποδέχεται τη μείωση της αξίας των ομολόγων που έχουν σήμερα τα Ταμεία, παραπέμποντας ουσιαστικά στην ανταλλαγή τους με άλλα υψηλής ποιότητας. Εν τούτοις δεν κάνει λόγο για το ότι θα έχουμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, γεγονός που περιορίζει την αξία τους.

Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι θα υπάρξει διασφάλιση των Ταμείων από τις επιπτώσεις του κουρέματος. «Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής» διαμηνύει προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Η οποιαδήποτε απομείωση της περιουσίας των Ταμείων οδηγεί σε μια νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστεί πάλι μη βιώσιμο το Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Οικονομικών θέτει ακόμα και το ζήτημα των τραπεζών τονίζοντας πως σε περίπτωση επανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσης των τραπεζών «είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι».

ΕΛ.Κ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=320960
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη