6 Οκτ 2011

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας στα εγκαίνια της έκθεσης για το Μ. Αλέξανδρο στο μουσείο του Λούβρου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας θα μεταβεί στο Παρίσι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετέχει στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης που διεξάγεται για τον Μέγα Αλέξανδρο στο μουσείο του Λούβρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 11.00 πμ από τον Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Φρεντερίκ Μιττερράν και τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου, Ανρί Λορέτ. Η έκθεση «Αρχαία Μακεδονία - Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ για τη Μακεδονία και το
Μ. Αλέξανδρο και θα διαρκέσει ως τις 16 Ιανουαρίου του 2012. Θα εκτεθούν περίπου 1.100 αντικείμενα, εκ των οποίων τα περισσότερα προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ άλλα εκτίθενται ήδη στο Λούβρο και μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται χρυσά αντικείμενα των Μακεδόνων βασιλέων, γλυπτά και σπουδαία έργα τέχνης από τη Θεσσαλονίκη, τη Βεργίνα, την Πέλλα και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ο κ. Τζιτζικώστας θα είναι ομιλητής στο Συνέδριο που γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης για το Μ. Αλέξανδρο στο Λούβρο και διοργανώνεται από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Παρισιού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΒΕΘ, με θέμα «Ευκαιρίες Επενδύσεων και Προοπτικές Ανάπτυξης στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης». Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν και θα αναπτύξουν τις απόψεις τους τεχνοκράτες της Γαλλικής Κυβέρνησης και οικονομικοί φορείς από το Παρίσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Λακασάς.
Η έκθεση για το Μ. Αλέξανδρο και την Αρχαία Μακεδονία και οι παράλληλες εκδηλώσεις, αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για να προβληθεί η ιστορική αλήθεια για το Μ. Αλέξανδρο και τη Μακεδονία σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί εντονότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς των εμπορικών συναλλαγών, του τουρισμού και των επενδύσεων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη