Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκονται στις συμπληγάδες μιας κομματικής αντιπαράθεσης, για το θέμα της «εφεδρείας». Η διοίκηση του δήμου δηλώνει διατεθειμένη να διατηρήσει ‘‘κάνοντας οικονομίες’’ τους… 16 εργαζόμενους, που βρίσκει να εντάσσονται στην κατηγορία, ενώ η αντιπολίτευση...
, απαντά «καμία απόλυση».
Μεταθέτουν τη συζήτηση σε ένα τοπίο, το οποίο δείχνει να μην λαμβάνει υπόψη του τις ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου, ο οποίος μιλά για «εφεδρεία» που μπορεί να φτάσει στο 30%.
Αυτό για τις τάξεις του δήμου Θεσσαλονίκης, του οποίου το ακριβές δυναμικό δεν γνωρίζουμε, μπορεί να σημαίνει και 1.500 άτομα.
Ακόμη και αυτός ο αριθμός είναι μικρότερος από τον αριθμό που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει προσδιορίσει ως πλεονάζον προσωπικό στο δήμο.
Τι θα κάνει η διοίκηση όταν της ζητηθεί τέτοια λίστα; Θα τη δώσει;
Τι θα κάνουν τα συνδικάτα; Θα κάνουν απεργία διαρκείας μόλις ανακοινωθεί η λίστα με τις απολύσεις;
Η αντιπολίτευση θα αποκαταστήσει τους απολυθέντες, αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές;
Χώρος για λαϊκισμούς στην πλάτη των εργαζομένων, ανθρώπων που αγωνιούν για τη δουλειά τους, δεν μπορεί να υπάρξει.
Υποχρέωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι να φροντίζουν ώστε να μην πλήττονται οι πιο αδύνατοι κρίκοι της εργασιακής αλυσίδας στο δήμο και όχι να προσδοκούν την ψήφο τους μετά την εξαθλίωση.
H δημοτική αρχή πρέπει να παρουσιάσει αμέσως το οργανόγραμμα και την πρόταση της για εξορθολογισμό της διοίκησης, γιατί οι πολίτες εξακολουθούν να μην είναι ευχαριστημένοι παρότι φορολογούνται και πληρώνουν προς τούτο.