15 Οκτ 2011

Τι δει δη πράττειν ω ΄Ελληνες δικασταί;

Σύνταγμα της Ελλάδος

Αρθρο 26 «..3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του ...
Ελληνικού Λαού.»

Αρθρο 21 «1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του ΄Εθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.

3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

4. Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.

5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Αρθρο 22 « 1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
……..
2. Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.
………….

5. Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

Αρθρο 16. .. «2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
……….
4. Ολοι οι Ελληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.
………………..
Η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.
9. Ο αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του κράτους».
Αρθρο 120 «………….. 2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
……….
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."

Διδάσκεται στις Νομικές Σχολές ότι «επανάσταση επικρατήσασα δημιουργεί δίκαιο». Εξ αντιδιαστολής, πραξικόπημα επικρατήσαν δεν δημιουργεί δίκαιο. Όμως, βιώσαμε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, το αυτοαποκληθέν «επανάστασις» και δη «εθνοσωτήριος», την οποίαν υπηρέτησαν πλείστοι όσοι εκ των κρατησάντων και κρατούντων μεταπολιτευτικώς, των και αυτοαποκληθέντων κατ’ ευφημισμόν «αντιχουντικών/αντιστασιακών».

Η Δικαιοσύνη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη. Την ελάμπρυναν πλείστοι όσοι, αλλά και την αμαύρωσαν ουκ ευάριθμοι.

Στη διάρκεια της δικτατορίας πολλοί ανώτατοι δικαστικοί κόσμησαν τις κυβερνήσεις των πραξικοπηματιών, ενώ πολλοί άλλοι ασκούσαν τα καθήκοντά τους υπήκοντες εις τα κελεύσματα των σφετεριστών της εξουσίας. Οι αποφάσεις τους εξετελούντο στο όνομα του Βασιλέως. Ελάχιστοι δικαστές αντετάχθησαν στις στρατιωτικές βουλήσεις, με αποτέλεσμα να δουν την έξοδο από το σώμα, για να αποκατασταθούν μετά την πτώση της χούντας. Το ίδιο συνέβη και με πληθώρα στρατιωτικών, οι οποίοι απετάχθησαν, αφού βασανίσθηκαν ή έμειναν ανάπηροι από τα βασανιστήρια και τις κακουχίες, ακόμη δε έχασαν και τη ζωή τους.

Σήμερα οι δικαστικές αποφάσεις εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού λαού, από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες. Το Σύνταγμα επιτάσσει να προνοεί η πολιτεία για τη δωρεάν υγεία και παιδεία των Ελλήνων. Το Σύνταγμα επιτάσσει στο κράτος να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλισή του και για την εξασφάλιση εργασίας υπό όρους εξασφαλιζόμενους δια μέσου ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την πνευματική εξύψωσή τους.

Τα δύο τελευταία χρόνια, όμως, όλοι οι έλληνες, περιλαμβανομένων των δικαστών, παριστάμεθα μάρτυρες μίας βίαιης αποδόμησης του κράτους, για το οποίο προνοεί το Σύνταγμα. Επί κεφαλής των βιαστών της ελληνικής κοινωνίας και του θεμελιώδους νόμου του κράτους είναι επιφανείς [;] συνταγματολόγοι ακούοντες στα ονόματα Βενιζέλος και Λοβέρδος. Θεωρούν πολιτική επάρκεια τον βιασμό της συνειδήσεως των μελών της συμπολίτευσης, ώστε αυτά με τη σειρά τους να βιάζουν κάθε έννοια και όρο απαντώμενο στο Σύνταγμα, ίσως και απολαμβάνοντα τον βιασμό. Τούτο καταδεικνύει ότι ο πατριωτισμός τους εξαντλείται ανέκαθεν στη σύνταξη γνωμοδοτήσεων επί αδρά αμοιβή ή επί πολιτική ανελίξει.

Σε τελική ανάλυση, το μοναδικό ανάχωμα στη διετή απολιτική λαίλαπα των κυβερνώντων αποτελεί η Δικαιοσύνη. Ο λόχος των πράσινων τυφεκιοφόρων με τα κόκκινα λειριά έχει στρατοπεδεύσει στο κτήριο του Κοινοβουλίου, απ’ όπου χρησιμοποιεί ένα όπλο, το οποίο υφήρπαξε από τον ελληνικό λαό την 04.10.2009. Το χρησιμοποιεί βάλλοντας κατά ριπάς εναντίον του ίδιου του ελληνικού λαού δήθεν για τη σωτηρία του.

Το άρθρο 4§5, όμως, του Συντάγματος ορίζει ότι "Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν αδιακρίτως στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους". Η συστηματική παραβίαση της διάταξης αυτής από τους πρασινοχίτωνες του Μπενίτο καταρρακώνει τα συνταγματικού επιπέδου γενική αρχή τής α ν α λ ο γ ι κ ό τ η τ ο ς, αλλά και την αρχή τής φ ο ρ ο δ ο τ ι κ ή ς ι κ α ν ό τ η τ α ς των πολιτών, η εξοντωτική φορολόγηση των οποίων ελάχιστα πλέον απέχει από τη γενική δήμευση, η οποία, όπως είναι φυσικό, απαγορεύεται από το άρθρο 7§3α του Συντάγματος.

Τι θα πράξετε κ.κ. δικαστές κατά την ενάσκηση της δικαιοδοτικής κρίσης σας, την οποίαν ασκείτε στο όνομα του βιαζόμενου ελληνικού λαού απολαύοντες «λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας .. υποκείμενοι μόνον στο Σύνταγμα και τους νόμους … σε καμμία περίπτωση υποχρεούμενοι να συμμορφώνεσθε με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος…… αλλ’ αντιθέτως υποχρεούμενοι να μην εφαρμόζετε νόμο, του οποίου το περιεχόμενο είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα»; [άρθρα 87 και 93 του Συντάγματος].

Σωτήριος Καλαμίτσης

Δικηγόρος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη