6 Οκτ 2011

Απόφαση για τους εργαζόμενους στο ΚΕΚ της Περιφέρειας

Την τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη δημιουργία των 11 προσωποπαγών θέσεων με τη μετακίνηση των εργαζομένων από το ΚΕΚ Θεσσαλονίκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε ομόφωνα το..
 Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση.


Συγκεκριμένα, υιοθετήθηκε η πρόταση που εισηγήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Διοίκηση, όπως διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τη μείζονα αντιπολίτευση, ελήφθη νέα απόφαση για τη μεταφορά του προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της λυθείσας επιχείρησης με την επωνυμία «Κ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης» και σύσταση αντίστοιχων προσωποπαγών θέσεων στον Οργανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου Αλέξανδρου Θάνου, στην προτεινόμενη τροποποίηση προβλέπεται το μεταφερόμενο προσωπικό να υπαχθεί σε θέσεις αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας και αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας, με τους όρους αμοιβής και εργασίας που ισχύουν στους φορείς στους οποίου μεταφέρονται.

Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης «είναι μια δίκαιη και νόμιμη λύση. Δυστυχώς, βρισκόμαστε διαρκώς μπροστά σε προβλήματα, πολλά από τα οποία οφείλονται στον εμπαιγμό από την κεντρική εξουσία απέναντι στην Περιφέρεια και τους πολίτες. Κανείς δεν μιλά για τα οικονομικά προβλήματα, κανείς δεν μιλά για την έλλειψη καυσίμων, που δημιουργεί κίνδυνο ακόμη και για τη δημόσια υγεία, αφού για παράδειγμα, οι υγειονομικοί έλεγχοι γίνονται πιο δυσχερείς. Είναι θέματα για τα οποία, ως Διοίκηση, δίνουμε καθημερινά μάχη στα αρμόδια Υπουργεία, γιατί πιστεύουμε ότι η λύση για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της χώρας βρίσκεται στην οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι δεν θέλουν να δώσουν λύσεις».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη