10 Οκτ 2011

"Η Απειλή της Πειρατείας: Σύγχρονες Προκλήσεις - Πιθανές Λύσεις"

Δημόσια συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου

Οι ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τη ναυτιλία, τη διεθνή οικονομία, το διεθνές εμπόριο, την
περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και πάνω απ' όλα για την ίδια τη ζωή και εν γένει την ασφάλεια των ναυτικών καθιστούν την σύγχρονη πειρατεία μια ιδιαίτερα σοβαρή διεθνή απειλή. Μια πραγματική μάστιγα που απαιτεί αποφασιστική, συντονισμένη και αποτελεσματική απάντηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με δεδομένο ότι το 41% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου είναι ευρωπαϊκής πλοιοκτησίας, εκ του οποίου το 42% είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καταπολέμηση της πειρατείας και την εξάλειψη των πρωτογενών αιτιών της είναι στρατηγικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το παγκόσμιο έτος κατά της πειρατείας, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκου και σε συνεργασία με τον Ολλανδό ευρωβουλευτή κ. P. van Dalen εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10.00 με θέμα "Η Απειλή της Πειρατείας: Σύγχρονες Προκλήσεις - Πιθανές Λύσεις".

Στη δημόσια συζήτηση θα παρέμβουν ως κύριοι ομιλητές η Πολωνή Υπουργός αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις, εκπροσωπώντας την Προεδρία της ΕΕ κα A. Wypych-Namiotko, από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ο Διευθυντής του τομέα Θαλάσσιας Ασφάλειας κος C. Trelawny, από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ο επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων κος D. Lenoir, από την Επιχείρηση Atalanta της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αναπληρωτής Επιχειρησιακός Διοικητής, Υποναύαρχος C. Canova, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών (ECSA), κος M. van Overklift.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΝΑΤΟ, την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία, κράτη μέλη της Ομάδας Επαφής για την Πειρατεία, την Ένωση Ευρωπαίων και Ελλήνων Εφοπλιστών, την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την WISTA, το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων καθώς και δημοσιογράφοι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη