21 Οκτ 2011

Απάντηση στον κ. Σίμο Κεδίκογλου

Περιπλανώμενος στην ιστοσελίδα της Καθημερινής προ ολίγου, διάβασα το άρθρο του βουλευτή του Πασόκ στο Ν. Ευβοίας Κ. Συμεών Κεδίκογλου. Υπό κανονικές συνθήκες θα το είχα αγνοήσει, αλλά..
 δεδομένων των χθεσινών συμβάντων, θεώρησα υποχρέωση να του απαντήσω γραπτώς. Το αρχικό κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_21/10/2011_459988 ) και καλό να το διαβάσουν όσοι διαβάσουν και την απάντηση.


Κύριε Κεδίκογλου,

1. Αν ένας βουλευτής χρειάζεται ψυχική δύναμη για να αντέξει τα συνθήματα κτλ, πόση ψυχική δύναμη χρειάζεται ένας άνεργος που έχει να θρέψει στόματα, ένας πολίτης που είδε το βιοτικό του επίπεδο να ισοπεδώνεται σε 2 χρόνια, ένας νέος που του στερήσατε το δικαίωμα στο να κάνει όνειρα, ο συνταξιούχος που έχει εξαθλιωθεί;

2. Έχετε αναλάβει ΟΛΟΙ σας την ευθύνη που σας αναλογεί. Την ευθύνη της εξαθλίωσης και του παγκόσμιου εξευτελισμού ενός έθνους. Και επιτέλους, η πολιτική ταυτίζεται με ευθύνες. Αν δεν αντέχετε τις ευθύνες δικαιούστε και υποχρεούστε να ιδιωτεύσετε. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν επιλέγουν οι ηγέτες τις καταστάσεις που θα εμπλακούν, αλλά το ανάποδο. Η μεμψιμοιρία που διακρίνεται στο άρθρο σας δεν συνάδει με τις προσταγές και τις απαιτήσεις των καιρών.

3. Αφού όλοι ξέρατε ότι δεν πορευόταν η χώρα σωστά γιατί τάζατε λαγούς με πετραχήλια; Η μήπως πιστεύετε ότι κόσμος ξέχασε, βολικά για σας, τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις; Η αντίφαση αυτή δηλώνει ότι ή δεν ξέρατε άρα είσαστε ανέτοιμοι ή ξέρατε άρα είπατε ψέματα.

4. Την απαξίωση του πολιτικού κόσμου την προκάλεσε ο πολιτικός κόσμος. Την προκάλεσε και η Κ. Κατσέλη που δήλωσε ότι διάβασε το μνημόνιο 1 χρόνο αφού το υπέγραψε. Για όνομα του Θεού μιλάμε για την πρώην υπουργό Οικονομίας.

5. Η χώρα θα σωθεί όταν αποφασίσετε να δώσετε το παράδειγμα. Όταν σταματήσουν οι NYΤimes να αναφέρουν την κάθε Κ. Διαμαντοπούλου που προσπάθησε να διορίσει 150 παιδιά της νεολαίας του Πασόκ ενώ έχετε επιβάλει οριζόντια κουρέματα στους μισθούς πολλαπλές φορές.

6. Οι καταλήψεις Κ. Κεδίκογλου δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Καταστρέφουν την Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Δεν θυμάμαι όμως να τις καταδικάσατε σαν αντιπολίτευση.

7. Αν εσείς αισθανθήκατε στα μάτια σας τα δακρυγόνα, κάπου πιο μακριά κάποια μάτια άρχισαν να κλαίνε γιατί έμαθαν ότι ο πατέρας /σύζυγος έφυγε την ίδια νύχτα στο ίδιο χώρο με σας. Ντροπή.

Κύριε Κεδίκογλου, δεν έχετε πλέον μόνο ευθύνες. Έχετε και πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθείτε να φέρετε την χώρα στον «ίσιο» δρόμο. Σκεφτείτε το…

Με τιμή,


Χ. Βαρσακέλης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη