19 Οκτ 2011

ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ

Γράφει ο Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης

"Πάει ο καιρός όπου ένα επιτήδειο μηδενικό απαιτούσε το σεβασμό, επειδή κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια καθέδρα. Όλο και περισσότερο, από δω κι εμπρός, ο διδάσκων θα κρίνεται, ο ηγέτης θα ελέγχεται, ο γονιός θα πρέπει να δείχνεται άξιος της αποστολής του. Η αντίληψη πως ...
έτσι και κατόρθωσες να «φτάσεις» δεν έχεις πια για τίποτα να γνοιαστείς ανήκει στην ιστορία. Ανατέλλει μια εποχή όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ξέρει πως το δύσκολο δεν είναι ν’ ανέβεις, αλλά να σταθείς. Πως η πολιτεία σου και μόνη θα σε στηρίζει, όχι ο τίτλος." (Άγγελος Τερζάκης- Τα παιδιά με τα κλωνάρια)


Το παραπάνω απόσπασμα από το δοκίμιο του Άγγελου Τερζάκη "Τα παιδιά με τα κλωνάρια" αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα από την εποχή ακόμα που είμουν μαθητής Λυκείου. Πάντοτε επίκαιρο, αλλά στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ. Το αφιερώνω σε όλα τα "ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ" που μας έφτασαν στη σημερινή κατάντια! Σε όλους αυτούς που από τις "καθέδρες" της δικής τους ευθύνης αρκέστηκαν απλώς στο να καμαρώνουν, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, τους βαρύγδουπους τίτλους που έφεραν και στα παλαμοκροτήματα και τις κολακείες των "αυλικών" τους. Από έργο όμως το απόλυτο μηδέν, με αποτέλεσμα να βιώνουμε σήμερα μια πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση.

Το αφιερώνω επίσης και στα "ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ" του Αστυνομικού Συνδικαλιστικού Κινήματος της πόλης μας, που το κατάντησαν "κλινικά νεκρό"!

Σε όλους αυτούς που οδήγησαν το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ να δίνει μάχη για να επιβιώσει, αδύναμο να προασπιστεί και να διεκδικήσει ακόμη και τα αυτονόητα και ανίκανο να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τους Συναδέλφους. Σε όλους αυτούς που σκαρφάλωσαν στις συνδικαλιστικές τους "καθέδρες" για να βολευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτοί και οι "κολλητοί" τους. Σε όλους αυτούς που σκαρφάλωσαν στην "καθέδρα" για να κοκορεύονται και να κάνουν τους "καμπόσους" στα χωριά τους. Σε όλους αυτούς που υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο το κόμμα τους και με το χειρότερο το Συνάδελφο και τέλος σε όλους αυτούς που φροντίζοντας να επιβιώσουν συνδικαλιστικά βάλθηκαν να δημιουργήσουν "στρατούς" δικών τους ψηφοφόρων βολεύοντας τους αρεστούς, κυνήγησαν τους "αντιπάλους" τους και γενικά αντέγραψαν ότι πιο ανέντιμο και ποταπό από την πολιτική ζωή της χώρας.

Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Υ.Ν.Θ.), Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Ιδρυτικό μέλος της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ». Paschaellas.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη