11 Οκτ 2011

Να και κάτι καινούριο με τα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ που στέλνουμε για εύρεση εργασίας...

Του Κ. Παπαχατζή*

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ έχει μια πολύ μεγάλη βάση χιλιάδων βιογραφικών σημειωμάτων υποψηφίων που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας. Οι σημερινές όμως πρωτόγνωρες συνθήκες, απαιτούν νέα
εργαλεία ώστε να βοηθήσουμε τους υποψήφιους να βρουν δουλειά και τους εργοδότες να βρουν το κατάλληλο προσωπικό. Δημιουργήσαμε λοιπόν την ηλεκτρονική βάση βιογραφικών στην ιστοσελίδα www.anadeixi.gr/ergasia.

Σε αυτή τη μοναδική βάση στην Ελλάδα, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να εμφανίζει το βιογραφικό του σημείωμα και να γίνεται "ορατός" από την πρώτη κιόλας μέρα σε 180.000 δυνητικούς εργοδότες σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές εταιρείες του εξωτερικού.

Οποιοσδήποτε εργοδότης σε όλη την Ελλάδα, από τη μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι το μικρότερο κατάστημα, μόλις χρειαστεί προσωπικό, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει την ιστοσελίδα της ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ. Εκεί μπορεί να δει ταξινομημένα βιογραφικά σημειώματα ανά αντικείμενο εργασίας και ανά πόλη εργασίας. Στη συνέχεια εκτυπώνει τα βιογραφικά που τον ενδιαφέρουν - τα οποία λόγω του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο - επικοινωνεί με την ΑΝΑΔΕΙΞΗ, μας αναφέρει τον κωδικό και αμέσως λαμβάνει με e-mail το πλήρες βιογραφικό, δωρεάν!

Ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος από τη στιγμή που ζητά την ηλεκτρονική καταχώρηση του βιογραφικού του στην ιστοσελίδα μας, θα το βλέπει ενεργό για έξι μήνες! Οποιοδήποτε διάστημα λιγότερο από έξι μήνες είναι μικρό, με βάση τις σημερινές συνθήκες στην αγορά εργασίας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να το διαβάσει, να το εκτυπώσει και τον προσκαλέσει σε συνέντευξη οποιοσδήποτε εργοδότης στην Ελλάδα και επιλεγμένες επιχειρήσεις του εξωτερικού, αφού άλλωστε είναι ενήμεροι για την νέα πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία.

Σαφώς και υπάρχουν και άλλες εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη διαχείριση θέσεων εργασίας. Στατιστικά όμως η πιθανότητα να βρει κάποιος δουλειά, στέλνοντας απλώς το βιογραφικό του σε μια εταιρεία επιλογής προσωπικού, είναι πολύ μικρή λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού.

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα, που βλέποντας τις συνθήκες πως έχουν διαμορφωθεί προσπαθεί να δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες και περισσότερες επιλογές σε αυτούς που αναζητούν εργασία, αλλά και στους εργοδότες! Για το σκοπό αυτο δημιουργησε την ηλεκτρονική βάση βιογραφικών. Όπως προβάλλει μία επιχείρηση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, έτσι και ένας υποψήφιος πρέπει να προβάλλει τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που έχει αποκτήσει.

Ο καλύτερος, πιο οικονομικός και πιο άμεσος τρόπος να ψάξει την αγορά, είναι να προβάλλει το βιογραφικό του μέσα στην ηλεκτρονική βάση βιογραφικών της ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, και ταυτόχρονα σε 180.000 εργοδότες σε όλη την Ελλάδα. Με ένα αντίτιμο, που είναι πραγματικά πάρα πολύ χαμηλό και καλύπτει απλώς τα διαχειριστικά έξοδα της ιστοσελίδας (η φιλοξενία του αντιστοιχεί στα ταχυδρομικά έξοδα για την αποστολή μόλις 10 βιογραφικών μηνιαίως!) επιτρέπουμε σε όλους τους υποψήφιους ανεξαρτήτως επαγγελματικής εμπειρίας ή θέσης ή εκπαιδευτικού υπόβαθρου, να γίνουν ορατοί και να διεκδικήσουν όχι μόνο μία θέση εργασίας που παρουσιάζεται αλλά και να δελεάσουν έναν εργοδότη βλέποντας ένα αψογο βιογραφικό που θα τον κανει να πει «ενδιαφέρον το βιογραφικό αυτό, θα καλέσω τον άνθρωπο αυτό για να συζητήσω μαζί του»

Με άλλα λογια, βελτιώνουμε τα ποσοστά, τις πιθανότητες που κάποιος θα μπορέσει να βρει σε σύντομο χρονικό διάστημα μία θέση εργασίας, ψάχνοντας άμεσα όλη την αγορά, χωρίς να χάνει χρόνο και χρήμα. Παράλληλα υποστηρίζουμε τους εργοδότες στην αναζήτηση τους, ώστε να βρίσκουν άμεσα και δωρεάν τους επαγγελματίες που χρειάζονται, για όλες τις θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί οτι στη ελληνική αγορά εργασίας μόνον οι πολυεθνικές και οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν οργανογράμματα και ξεκάθαρες περιγραφές θέσεων εργασίας ώστε να αναζητούν συγκεκριμένους υποψήφιους με συγκεκριμένες δεξιότητες. Πολλές θέσεις εργασίας είναι ανθρωποκεντρικές. Δηλαδή, ένας εργοδότης διαβάζει ένα βιογραφικό και του κεντρίζει το ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία (πλήρη, μερική ή εξωτερική). Για αυτό ακριβώς σήμερα η επιλογή της μικρής αγγελίας ως επαγγελματική πιθανότητα να βρει κάποιος δουλειά θα λιγοστεύει συνεχώς. Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες χρειάζονται ανθρώπους που να έχουν ειδικά προσόντα, γνώσεις και εμπειρίες για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους και δύσκολα αυτό αποτυπώνεται σε μια αγγελία. Μπορεί όμως μελετώντας βιογραφικά στην ιστοσελίδα μας, να βρει εργαζόμενους που θα του δώσουν τις λύσεις αυτές.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά πεδία στην ιστοσελίδα www.anadeixi.gr , το πρώτο αφορά την Ελλάδα (Βιογραφικά Υποψηφίων στην Ελλάδα) όπου τα βιογραφικά δημοσιεύονται στα ελληνικά και το δεύτερο αφορά το εξωτερικό (greeks working abroad). Εκεί λοιπόν μπορεί να δημοσιεύσει κάποιος το βιογραφικό του στα αγγλικά και εμείς με τις δικές μας τις ενέργειες διαφημίζουμε την υπηρεσία μας σε εταιρείες επιλογής προσωπικού σε όλες τις χώρες του εξωτερικού, αλλά και σε ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, οπότε αν κάποιος θέλει έναν έλληνα εργαζόμενο να μπορεί να επισκεφτεί την αντίστοιχη αγγλόφωνη βάση και να μπορέσει μέσα από εκεί να βρει έλληνες υποψήφιους που τον ενδιαφέρουν για συνεργασία.

Αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στο χώρο των πωλήσεων. Οι πωλήσεις, οι εξαγωγές ελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων. Από εκεί και πέρα υπάρχει ενδιαφέρον για χρηματοοικονομικές θέσεις , λογιστικά, φορολογικά χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Είναι σε ύφεση, θέσεις που σχετίζονται με τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ, την προβολή, καθώς από πολλές επιχειρήσεις θεωρείται σήμερα ως έξοδο, και στην προσπάθεια τους να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη αποφεύγουν έντονες διαφημιστικές ενέργειες.

Ο κ Παπαχατζής ειναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΝΑΔΕΙΞΗ



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το www.anadeixi.gr ή
Α. Διάκου 21, 152 35 Αθήνα
Τηλ. 2313 033123
Email: athens@anadeixi.gr

Ν. Μάντζαρου 16, 546 27 Θεσσαλονίκη (περιοχή City Gate)
Τηλ. 2310 253713, 2310 253713
Email: info@anadeixi.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη