14 Οκτ 2011

ΤΟ «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ», ΣΗΜΑΙΝΕ....

«ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ»
ΥΠΑΡΧΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ,
Αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο χρόνια τώρα με αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση που..
 διαλαλούσε προς όλους ότι θα μας σώσει, διότι λεφτά υπήρχαν και θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής και ...
τόσες άλλες φαιδρές, όπως αποδείχτηκαν εκ των υστέρων γελοιότητες και παραπλανητικές υποσχέσεις και που δυστυχώς μεγάλο ποσοστό ελλήνων πίστεψαν και προσδοκούσαν σε καλύτερες μέρες, κατέληξε σε εφιάλτη για το σύνολο των ελλήνων. Βρήκαν ο πρωθυπουργός και οι διάφοροι κυβερνητικοί και όσοι τους στηρίζουν μια φόρμα επικοινωνίας και δια της συνεχούς επαναλήψεως ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής, άρχισαν να επιβάλουν χαράτσια επί χαρατσίων, περικοπές επί περικοπών, έκτακτες εισφορές επί εισφορών, τέλη επί τελών, μείωση αφορολογήτου , κατάργηση δαπανών για έκπτωση φόρου και ότι βάζει ο νους του καθενός άσχετου που νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο επιτελεί εθνικό καθήκον για να σώσει τη πατρίδα εξαθλιώνοντας οικονομικά τους έλληνες.


Και έρχεται ο ύπαρχος Βενιζέλος (κατά δήλωσή του στη Βουλή) σήμερα 14 Οκτωβρίου, από του βήματος της Βουλής και λέει ότι η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα τις τελευταίες ημέρες είναι ανομία !

Μα την ανομία την εκθρέψατε σεις κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, εννοώ το ΠΑΣΟΚ, όταν σε κάθε μεταρρύθμιση και μέτρο που προσπαθούσε να νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, σας εύρισκε κάθετα αντίθετους και βγάζατε τους συνδικαλιστές, που σήμερα σας καταδιώκουν, στους δρόμους και στα λιμάνια με επικεφαλής ενίοτε τον σημερινό πρωθυπουργό με προτεταμένη τη γροθιά, απειλώντας μάλιστα ότι όταν θα αναλαμβάνατε την κυβέρνηση θα το καταργούσατε ! Και ήλθατε και βλέπουμε τι κάνετε !!!

Τώρα τα λούζεσθε κατά το κοινώς λεγόμενο και έφθασαν σε σημείο πρώην σύντροφοί σας στο κίνημα, να σας κατηγορούν σαν «άβουλα πιόνια στη σκακιέρα των σχεδίων των ισχυρών της Ευρώπης», κάνοντας λόγο επίσης για «νέα κατοχή», και για «αδύναμη, ανίκανη και συμβιβασμένη κυβέρνηση που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» (Γιώργος Παναγιωτακόπουλος)

Κάτι αντίστοιχο σας καταμαρτυρεί σχεδόν και το σύνολο του ελληνικού λαού, ψηφοφόροι σας νυν και τέως και γίνεται πασιφανές από όλες τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται ότι σαφώς καταγράφεται η φθίνουσα πορεία σας.

Και αν όπως λέτε ότι η χώρα αυτή τη περίοδο παρουσιάζει εικόνα ανομίας, αυτά που εσείς ψηφίζετε και με τον τρόπο που τα ψηφίζετε νομίζετε ότι είναι εικόνα του νόμιμου; Λέτε εσείς να έχετε δίκαιο και όλοι οι άλλοι να ζούμε σε άλλο κόσμο και να είμαστε κακεντρεχείς;

Πόσες φορές ο πρωθυπουργός, ο προκάτοχός σας επί των οικονομικών αλλά και σεις ο ίδιος δεν μας είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειασθεί να πάρετε άλλα μέτρα διότι σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα εθεωρείτο ότι αποτύχατε. Ε ναι, έχετε αποτύχει παταγωδώς, διότι με κάθε αναθεματισμένη δόση δανείου, επιβάλετε όλο και πιο σκληρά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, καμιά λογική και είναι και επικίνδυνα για το σύνολο του πληθυσμού αυτής της χώρας πλην της νομενκλατούρας και των παρατρεχάμενων της εξουσίας. Κι αυτό γιατί δεν έχετε καμιά συνέπεια, καμιά πολιτική, κανένα σχέδιο και οδηγείτε τη χώρα σε αδιέξοδο και στα σαγόνια των αρπακτικών της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Μην μιλάτε λοιπόν για ανομία, γιατί συνεχίζετε να εκτρέφετε την ανομία με κάθε τρόπο. Οι ίδιοι οι βουλευτές σας, σας καταγγέλλουν άσχετα αν τελικά υποκύπτουν στον εκβιασμό σας και τελικά ψηφίζουν τα σχεδόν ληστρικά νομοσχέδια που εισάγετε στη βουλή για ψήφιση και σε ορισμένες περιπτώσεις με όχι και νόμιμο τρόπο, όπως για παράδειγμα το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο που το εισάγετε για συζήτηση και ψηφοφορία άρον – άρον, παρά τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της Βουλής. Και είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δυο χρόνια να κυβερνάτε με αήθη τρόπο, με ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών κλπ διότι αδυνατείτε να συλλάβετε τους φοροφυγάδες, τους φοροκλέπτες και όλα τα παράσιτα της κοινωνίας, μεγαλόσχημα και μη, που ζουν εις βάρος των άλλων και πίνουν εις υγεία των κορόιδων!

Και μπορεί μεν με αήθη τρόπο να πείθετε τους βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όσους έμειναν, να ψηφίζουν ότι αντισυνταγματικό και παράνομο έχει ψηφιστεί σ αυτή τη χώρα σε περιόδους κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, σας καταψηφίζει όμως ο ελληνικός λαός που σχεδόν στο 80% είναι αντίθετο με τη πολιτική σας. Και που είναι η ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών που υποτίθεται για αυτό εκλέγονται και αυτό προβλέπει το Σύνταγμα;

Τρομοκρατούμενοι, παραιτούνται ή οι μη υπακούοντες διαγράφονται.

Και επί τη ευκαιρία, τρία ερωτήματα που δεν παίζονται στα μεγάλα κανάλια και στα δελτία των 8, διότι τσούζουν κατά το κοινώς λεγόμενο:

1. Αυτά που υπογράφετε εσείς κύριε Βενιζέλο, διορίζοντας μια απόφοιτη λυκείου στο γραφείο σας και με μισθό 2.600 ευρώ μηνιαίως και προάγοντάς την εντός τριμήνου κατά τέσσερα κλιμάκια, όταν για όλους τους άλλους υπάλληλους χρειάζονται οκτώ χρόνια για να αλλάξουν τέσσερα κλιμάκια, είναι νόμιμο; Συγχαρητήρια και αν βρείτε πρωτοδιοριζόμενο δημόσιο υπάλληλο, απόφοιτο λυκείου, να λαμβάνει τέτοιες αποδοχές και να λαμβάνει μέσα σε τρεις μήνες τέτοια προαγωγή να μας το πείτε. Είναι νόμιμο αυτό;

2. Αν σε περίπτωση μη επανεκλογή σας ως Βουλευτής, και αναγκασθείτε να επιστρέψετε στο Πανεπιστήμιο, τι θα λέτε στους φοιτητές σας, ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου;

3. Μήπως γνωρίζετε τι λέει το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα και τι ποινή προβλέπει για αυτούς που άλλα υπόσχονται προεκλογικά στους ψηφοφόρους τους και άλλα πράττουν μετά, όπως έγραψε ο κ. Βασίλειος Κόκκινος;

Νομικός είστε, κάτι θα ξέρετε ή μήπως και γι αυτό φταίει ο Καραμανλής και η κακιά δεξιά;

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη