12 Οκτ 2011

Ετοιμάζονται να μας "κουρέψουν" με τη... ψιλή Γιούνγκερ και Βαν Ρομπάϊ

Ημέρα κρίσιμων διαβουλεύσεων για το ελληνικό χρέος η Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου να συναντάται στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ -ενώ η Αθήνα επιβεβαιώνει επίσημα ότι η Ευρωζώνη συζητά για μείωση του ελληνικού χρέους και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για περικοπή μεταξύ...
30% και 50%.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον κ.Γιούνκερ. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε πως η Αθήνα συμμετέχει στις συζητήσεις για το «κούρεμα» του χρέους.
Με τον επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, ενώ συμφώνησε να συναντηθούν την Πέμπτη το απόγευμα (17:30) στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση με τον Ρομπάι έχει προγραμμαστεί για τις 10:00. Κατά την παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα, ο Γ.Παπανδρέου θα συναντήσει στις 15:00 και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας Έλιο ντι Ρούπο.

O πρωθυπουργός θα έχει επίσης τις επόμενες ημέρες νέες τηλεφωνικές επαφές, τόσο με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ όσο και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμοθι Γκάιτνερ, εν όψει και της επικείμενης G20.
Εξάλλου, ο Γ.Παπανδρέου είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Η συζήτηση του πρωθυπουργού με την Κρ.Λαγκάρντ αφορούσε, πέραν της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της G20, το διευρυμένο EFSF και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ειδικότερα θέματα που αφορούν το ελληνικό χρέος, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την 6η δόση στο φως αξιολόγηση της τρόικας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου «θα έχει και όποιες άλλες επαφές κρίνονται απαραίτητες ενόψει και των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του G20».

Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη