20 Οκτ 2011

Να ένας λόγος που το ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην ιστορία !

Τον επισήμανε χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο μαχητικότατος βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης:


« ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»


Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, στην εισήγησή του για το Σ/Ν , «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», μεταξύ άλλων είπε:

«Το πολυνομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα είναι ένα από αυτά τα νομοθετικά τέρατα που δημιουργεί κάθε τόσο η κυβέρνηση, για να διαλύσει ολοκληρωτικά και σε βάθος γενεών κάθε μορφή οικονομικής μέριμνας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Από αυτά που συμπεριλαμβάνουν στα άρθρα τους ό,τι μέτρο μπορεί να φανταστεί το μυαλό ενός στυγνού τοκογλύφου και, κάθε φορά, κάνουν ακόμη πιο επαχθή την εικόνα της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες.

Από αυτά που, πάντοτε υπό την απειλή της πτώχευσης και της κατάρρευσης, ζητάτε κομματική πειθαρχία εκβιάζοντας τους βουλευτές σας και την κοινωνία.Για μια ακόμη φορά, είστε έτοιμοι να σώσετε τη χώρα.

Αλήθεια, είναι η πέμπτη ή η έκτη φορά; Έχει χαθεί το μέτρημα. Και η σοβαρότητα, βεβαίως...Για μια ακόμη φορά παίζετε ξεδιάντροπα το παιχνίδι της ασύμμετρης απειλής:Ή το ψηφίζετε ή πτωχεύουμε».

Συνεχίζοντας την εισήγησή του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην ανεργία και την εξαθλίωση που οδηγεί τους Έλληνες η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ποιο χαρακτηριστικά είπε:

«Διαλύετε τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφετε οικογένειες, οδηγείτε ανθρώπους έντιμους, ικανούς και παραγωγικούς στην ανεργία, την απελπισία και την εξαθλίωση. Προσπαθώντας, την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή να φανείτε υπάκουοι στους εντολοδόχους σας.

Αφού στραγγίσατε ολόκληρη τη μεσαία τάξη, από τη μικρομεσαία επιχείρηση μέχρι και τον χαμηλότερα αμειβόμενο μισθωτό του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αφού καταφέρατε και περικόψατε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ΕΚΑΣ και διάφορα επιδόματα και παροχές, έρχεστε τώρα και επιτίθεστε ακόμα και στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Προσπαθείτε με αποσπασματικά κατασκευάσματα, όπως το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων να βρείτε λύσεις και να επιτύχετε δημοσιονομική προσαρμογή. Αντί να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την κατάσταση στο Δημόσιο, δυο χρόνια τώρα, κηρύξατε τον πόλεμο στο κομμάτι αυτό του κράτους. Και βέβαια, εξακολουθείτε να τους εξοντώνετε μισθολογικά.

Δημιουργείτε ένα μισθολόγιο που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί ως φτωχολόγιο. Τσεκουρώνετε τις αποδοχές τους, με το πρόσχημα της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Αδιαφορείτε για τα οικογενειακά δράματα που δημιουργείτε με τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Μας κατηγορούσατε για τη γενιά των 700 ευρώ. Μπορείτε να μας πείτε, σήμερα, με τα 550 ευρώ που καθιερώνετε μ' αυτό το νομοθέτημα, πώς θα ζήσει ένας άνθρωπος;

Από την άλλη, καταργείτε τις Συλλογικές Συμβάσεις και θανατώνετε τον ιδιωτικό υπάλληλο».

Αναφερόμενος στην εργασιακή εφεδρεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για βίαιη απομάκρυνση όσων έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας και την ένταξή τους σε καθεστώς απόλυσης, χωρίς μελέτη που να αποδεικνύει χειροπιαστά οφέλη στα δημόσια οικονομικά.

Στην συνέχεια της εισήγησής του ιδιαίτερα καυστικός στα φορολογικά, μεταξύ άλλων τόνισε: «Μειώνετε το αφορολόγητο στις μόλις 5000 €! Καταργείτε το σύνολο σχεδόν των φοροαπαλλαγών! Αυξάνετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Επιτίθεστε σε ό,τι πιο ιερό έχει ο Έλληνας, στην οικογένειά του! Στερείτε ακόμα και από την τρίτεκνη και την πολύτεκνη οικογένεια τα εφόδια εκείνα, που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Επιβάλλετε δυσβάσταχτους φόρους, φόρους ακίνητης περιουσίας. Έκτακτες εισφορές σε επιχειρήσεις και σε ελεύθερους επαγγελματίες. Αλλάζετε συνεχώς φορολογικούς συντελεστές και ποσοστά ΦΠΑ. Μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι, πλέον, φοροδοτική ικανότητα δεν υπάρχει.

Θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που φορολόγησε τα εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Παράλληλα, οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να βασιλεύουν. Και γι' αυτό δεν καταφέρατε να κάνετε τίποτε μέχρι σήμερα».

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του αναφέρθηκε στην μοναδική διέξοδο από την κρίση , την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας , που είναι η ανάπτυξη, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί και που οδήγησε την Ελληνική οικονομία σε κώμα και όχι απλά στην ύφεση.

Κλείνοντας ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Σταματήστε επιτέλους να μας σώζετε! Ο λαός δε θέλει άλλη τέτοιου είδους σωτηρία! Εκτός από ανίκανοι γίνατε, πλέον και επικίνδυνοι! Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε. Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος! Θα καταψηφίσουμε το Νομοσχέδιο».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη