29 Νοε 2011

29.11.2009 - 29.11-2011: Δυο χρόνια πετυχημένης πορείας της ΝΔ

Ο Θεόδωρος Καράογλου
Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου*

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα, που η Νέα Δημοκρατία γύρισε σελίδα, δυο χρόνια από τότε που ένα κόμμα εξουσίας εκλέγει τον αρχηγό του με μια μαζική και πρωτόγνωρη διαδικασία, δυο χρόνια πετυχημένης, σταθερής και εγγυημένης πορείας για την πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες.

Η διετία αυτή αποτέλεσε διετία σταθμό, τόσο για την παράταξή μας, όσο και για τη χώρα. Ο Πρόεδρός μας..
 Αντώνης Σαμαράς, ο πρώτος Πρόεδρος που εξελέγη από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία, κατόρθωσε να ανασυντάξει τις δυνάμεις της παράταξής μας και να αρθρώσει έναν ειλικρινή και ρεαλιστικό πολιτικό λόγο. Από τις προειδοποιήσεις του για την αδιέξοδη πορεία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έως τον εξαναγκασμό του Γ. Παπανδρέου σε παραίτηση, ο ρόλος του ήταν και είναι καθοριστικός για το μέλλον της χώρας.

Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας, ένα κόμμα που είχε υποστεί συντριπτική ήττα με διαφορά 10,5 μονάδες, κατάφερε σε διάστημα λιγότερο των δυο ετών να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ακόμη και με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων. Το διάστημα αυτό, η Νέα Δημοκρατία ανάγκασε τον Πρωθυπουργό σε παραίτηση και εξασφάλισε συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πέραν αυτών, όμως, η ίδια επέβαλλε την πολιτική ατζέντα, αλλά και πολιτικές, με τις οποίες διαφωνούσε η Κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά από κόμμα της αντιπολίτευσης παρουσιάζεται μια πλήρης οικονομική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων. Με την παρουσίαση των προτάσεων μας στο «Ζάππειο Ι» και «Ζάππειο ΙΙ», η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, αποδείξαμε ότι η μόνη λύση δεν ήταν το μνημόνιο, αλλά υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση, τεκμηριωμένη, κοστολογημένη και υλοποιήσιμη. Προτείναμε, συγκεκριμένα και όχι αόριστα, προτάσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Οι θέσεις και οι εκτιμήσεις μας δικαιώθηκαν στο ακέραιο.

Παρουσιάσαμε τολμηρές και σύγχρονες προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με τις οποίες θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, θα ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία προς αυτό και θα σηματοδοτήσουν τη μετάβαση στη νέα Μεταπολίτευση.

Μετά από θεματικές συνδιασκέψεις και προσυνέδρια σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο του κόμματός μας, με το οποίο επαναβεβαιώθηκε ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της παράταξης, που ενέταξε τη χώρα στην ενωμένη Ευρώπη και η προσήλωσή της στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ένας προσανατολισμός, ο οποίος αμφισβητήθηκε από την αποτυχημένη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με την πρωτοβουλία του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οδήγησε τους εταίρους μας στην Ε.Ε. και τους δανειστές μας στην αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Η πετυχημένη πορεία της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη διετία, είναι αναμφισβήτητη. Τα επιτεύγματα της παράταξής μας και του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ούτε και να αγνοηθούν. Ποτέ στο παρελθόν η Αντιπολίτευση δεν κατάφερε να οδηγήσει σε παραίτηση έναν Πρωθυπουργό, να συμβάλλει στη δημιουργία μεταβατικής Κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», να ξεμπλοκάρει την 6η δόση και να εξασφαλίσει συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Αυτά βέβαια δεν μας προκαλούν εφησυχασμό, ούτε αφήνουν περιθώρια για ενθουσιασμό. Πετύχαμε αρκετά, κατορθώσαμε τα ανέφικτα και συνεχίζουμε αταλάντευτα τις προσπάθειές μας να εξέλθουμε από την ύφεση, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, να επαναφέρουμε την αίσθηση ομαλότητας στους Έλληνες πολίτες και να διαφυλάξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αποδείξαμε, ότι δεν μένουμε αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις και δεν υποσχόμαστε ασύστολα τίποτα και σε κανέναν. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με τον Πρόεδρό μας για να αποκτήσουν οι Έλληνες πολίτες αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ελπίδα.

*Βουλευτή Ν.Δ. Β’ Περ. Θεσσαλονίκης

Αναπληρωτή Τομέα Πολιτικής Ευθύνης
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη