19 Νοε 2011

Χ.Α στις 700μ... ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ...

 Σε φάσης πλήρους απαξίωσης βρίσκεται στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι σοβαρές προκλήσεις στο εσωτερικό και η ραγδαία επιδείνωση του διεθνούς κλίματος εντείνουν το σκηνικό ανασφάλειας στο Χ.Α. και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ουσιαστική ανοδική αντίδραση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 712,63 μονάδες με πτώση 1,68%. Η Εθνική υποχώρησε κατά 4,76%, η Αlpha -4,76%, η Εurobank -4,52% και το ΤΤ -8,74%.

Το μεγάλο πρόβλημα της αγοράς ονομάζεται τράπεζες. Οι ζημίες που θα καταγράψουν τα τραπεζικά ιδρύματα από το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% αλλά και από τους ελέγχους της BlackRock, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου που θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα θα είναι απογοητευτικά, διώχνουν από τις τραπεζικές μετοχές ακόμα και τους λιγοστούς traders που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Την ίδια στιγμή κάποιοι εξακολουθούν να σορτάρουν τις τράπεζες προβλέποντας πως το επόμενο διάστημα τα ιδρύματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με νέες αρνητικές εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και οι ανησυχίες για πιστωτικό ντόμινο έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές φεύγουν από τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Υπό αυτών συνθηκών το Χ.Α. θα παραμείνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και θα κινείται αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν.

Το ρεπορτάζ από την εξειδικευμένη ΑΞΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη