25 Νοε 2011

Ad calendas graecas

Την 04.10.2009 αποκτήσαμε κυβέρνηση επικοινωνιoλόγων –διαφημιστών με υπερβολική δόση δοσιλογισμού. Προσπάθησε, και εν πολλοίς επέτυχε, να μας πείσει ότι φταίμε εμείς για το χάλι της οικονομίας, για τη διαφθορά των δημοσίων λειτουργών και των πολιτικών, για τη φοροδιαφυγή, την οποίαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις φρόντιζαν να βαπτίζουν «φοροαποφυγή» προκειμένου για τους χορηγούς των με τα παραθυράκια που έχτιζαν στους κατά τα λοιπά εξαίρετους πολυννόμους που ψήφιζαν αβλεπί οι κομματικοί λόχοι. Όλα για τον «διεφθαρμένο» πολίτη, την κοινωνική «ισότητα» και, βεβαίως, τον «σοσιαλισμό» προς..
εξοβελισμό της βαρβαρότητας. 

Μέχρι και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστησαν, το περιπαικτικώς αποκληθέν ΠΡΟ-ΠΟ από το Λ.Α.Ο.Σ., το οποίο τώρα λούζονται οι εκπρόσωποι του Λ.Α.Ο.Σ. που μετέχουν στη λογιστική κυβέρνηση. Ο Μπουμπούκος αναγκασμένος να συμβιώνει με τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ και να ασχολείται με τη στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου του μονομαχώντας με τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ. 

Η υπουργός–λογίστρια Παιδείας πολύ απασχολημένη με την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, ώστε να εφοδιασθούν οι μαθητές πριν τη λήξη του σχολικού έτους, για να αναρωτηθεί πώς μπορεί να συμβιώσει με τον τσεκουράτο λογιστή Υποδομών, Μεταφορών κ.λπ. 

Αυτό ακριβώς εννοούσε ο Αντώνης όταν ομιλούσε για «άλλο μείγμα πολιτικής». Ίσως δεν εκφράσθηκε σωστά και ήθελε να πει «άλλο είδος πολιτικών». Η εξαπάτηση του 44% του εκλογικού σώματος που επέλεξε ΓΑΠ για να μοιράσει τα λεφτά, τα οποία κράταγε στο σεντούκι ο άθλιος Κωστάκης, δεν άγγιξε ένα 10% του ίδιου εκλογικού σώματος που εξακολουθεί να λέει «ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδος». Το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί μόνον αν δεχθούμε ότι αυτό το 10% έχει βολευτεί από το ΠΑΣΟΚ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εξ ου και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη φοροεπιδρομή των λογιστών-πολιτικών, το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, την ανεργία και τα λουκέτα των επιχειρήσεων. Δέχεται, δηλαδή, να επιστρέψει μέρος αυτών που απεκόμισε νομοτύπως, τα οποία είναι πολλά. 

Αυτό το 10% δεν ένοιωσε προδομένο και ταπεινωμένο ούτε όταν την 11.11.2011 παραδόθηκε η χώρα σους λογιστές-εντολοδόχους των «δάνειων» δυνάμεων. Ευλόγως, θα προσθέσω, αφού υπάρχουν τόσοι και τόσοι λογιστές της πρώην αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίζουν αναφανδόν το Λογιστήριο που ορκίστηκε κατά παράβαση του Καταστατικού Χάρτη ενώπιον του Αρχιλογιστή τής Ελληνικής Μπανανίας. Αυτό το 10% θεωρεί φυσιολογικό να ανακοινώνει ο κατ’ επίφαση πρωθυπουργός στο δήθεν Υπουργικό Συμβούλιο ότι η επιστολή Σαμαρά έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους δανειστές και εντολείς του. Οι εντολείς δεν εξέδωσαν κάποια σχετική ανακοίνωση, αλλά εξουσιοδότησαν σιωπηρώς τον «πρωθυπουργό» να ενημερώσει τον ελληνικό λαό δια των υπουργών-βοηθών λογιστών του ότι η επιστολή υποτέλειας είναι καλή. 

Όλα αυτά είναι τόσο φυσιολογικά όσο φυσιολογικό ήταν αυτό που είπε η ευρωπαϊκή Ρόμπαϊ στον ιταλικό λαό: «Η Ιταλία δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά πράξεις». Δεν είπε, αλλά υπενόησε, ότι πράξεις = Μόντι. Και οι Ιταλοί βοηθοί-λογιστές «επέλεξαν» πράξεις. Όπως ακριβώς είχαν «επιλέξει» Παπαδήμο οι δικοί μας λογιστές . 

 Άρχισαν, μάλιστα, από χθες να μιλάνε οι λογιστές μας για μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών πέραν της 19.02.2012. Και ερωτώ: όλοι οι Διευθυντές των τριών λογιστικών κομμάτων του Λογιστοβουλίου δεν συμφώνησαν ορισμένα πράγματα την 09.11.2011 ενώπιον του Αρχιλογιστή της Μπανανίας; Δεν συμφώνησαν κυβέρνηση λογιστών, εφαρμογή των αποφάσεων της 26-27.10.2011 και εκλογές στις 19.02.2012; Δεν γνώριζαν όταν συμφωνούσαν, αν επαρκεί ο χρόνος για την εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων μέχρι την 19.02.2012; Τι είναι αυτό που τους έκανε να ανακαλύψουν τώρα ότι δεν είναι ο χρόνος αρκετός για το PSI, το FSF, το PLS, το LSD και το ΗESEMESΑ; Τί σκατά λογιστές είναι; 

Κι’ εξακολουθούμε όλοι να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, για αναδιάρθρωση τους χρέους, για νέο δάνειο που επέτυχαν να λάβουν από τους ευρωπαίους προστάτες [=νταβατζήδες] μας. Γιατί χρησιμοποιούνται όλοι αυτοί οι δάνειοι όροι; Εδώ στην ελληνική Μπανανία, οι τράπεζες ρυθμίζουν τα χρέη των πελατών τους με διάφορους τρόπους. Μπορούν π.χ. να διαγράψουν μέρος του χρέους και να εισπράξουν αμέσως το υπόλοιπο ή να χορηγήσουν νέο δάνειο με ευνοϊκούς όρους [περίοδο χάριτος, περισσότερες και χαμηλότερες δόσεις, χαμηλότερο επιτόκιο], προκειμένου να μη χάσουν τα λεφτά τους ή να μη τρέχουν επί χρόνια στα δικαστήρια διενεργώντας πρόσθετα έξοδα. Γιατί άραγε χρησιμοποιούνται άλλοι όροι όταν πρόκειται για το χρέος ενός έλληνα καταναλωτή προς την τράπεζά του και άλλοι όροι, όταν πρόκειται για το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου-καταναλωτή προς τις ίδιες τράπεζες ή προς κράτη που πλήρωσαν τα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου στις τράπεζες και υπεισήλθαν στη θέση των τραπεζών ως δανειστές; 

Γιατί από 04.10.2009 δεν μιλάμε για ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους; Ποιά εισπρακτική εταιρεία τηλεφώνησε σε καταναλωτή και του είπε ότι «Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει μία αναδιάρθρωση του δανείου σας. Η τράπεζα μπορεί να κουρέψει λίγο το χρέος σας, να σας δώσει μία περίοδο χάριτος και να σας χορηγήσει νέο δάνειο με το μισό επιτόκιο, αρκεί να δώσετε εγγυήσεις»; Καμμία. Όλες λένε «Η τράπεζα έχει ένα νέο πρόγραμμα. Μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας σε 11 αντί 5 χρόνια με χαμηλή δόση και επιτόκιο 5% με προσημείωση υποθήκης». Απλά και κατανοητά πράγματα, όταν πρόκειται για το χρέος του απλού έλληνα καταναλωτή, ο οποίος γνωρίζει ότι αν δεν πληρώσει τις δόσεις του θα καταστεί υπερήμερος με όλες τις εντεύθεν συνέπειες και δεν θα βρεθεί σε κατάσταση ούτε default ούτε selective default. 

Και βεβαίως, καμμία τράπεζα δεν λέει στον έλληνα καταναλωτή ότι θα τον αναχρηματοδοτήσει αρκεί με το 10% του νέου δανείου να αγοράσει ο καταναλωτής έπιπλα, τα οποία δεν χρειάζεται, από τον τάδε κατασκευαστή που τυχαίνει να είναι θυγατρική τής τράπεζας. Ούτε του λέει ότι από αυτό το 10%, μία μονάδα θα αποτελέσει την αμοιβή κάποιου μεσίτη, ο οποίος προωθεί το νέο πρόγραμμα της τράπεζας. Όλη η χώρα, λοιπόν, ένα απέραντο Λογιστήριο! 

Με πρωθυπουργό-λογιστή, υπουργούς βοηθούς–λογιστές, Διοικητές οργανισμών λογιστές. Οι ρόλοι έχουν μοιραστεί ακριβοδίκαια στους προθύμους, οι οποίοι είναι αμέτρητοι, και το θεατρικό έργο με τον τίτλο «Οι εθνικοί λογιστές-νεκροθάφτες» και υπότιτλο «Στη φωλιά του κούκου» ανέβηκε και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. 

Κάθε μέρα το πολυπληθές κοινό των δανειστών χειροκροτεί τον θίασο με φρενήρη και ανυπόκριτο ενθουσιασμό. Αναμένεται ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι την 04.10.2013, αφού θα έχουν «σπάσει τα Ταμεία» ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ. Επικοινωνιακοί χορηγοί οι καναλάρχες και εργολάβοι που θα ευεργετηθούν από την 6η και τις επόμενες δόσεις και, βεβαίως, δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούν για χρέη προς το Δημόσιο σε αντίθεση με όσους τόλμησαν να ψελλίσουν ένα «μα….». 

Αλήθεια, γιατί δεν θεσπίσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και η κακουργηματική μορφή της οφειλής άνω των € 75.000 στο ΙΚΑ ή σε άλλον οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης; Γιατί δεν υπάρχει κατάλογος εισφοροφυγάδων αντίστοιχος του καταλόγου των φοροφυγάδων; 

Σωτήριος Καλαμίτσης 
Δια βίου μανθάνων

taxalia.blogspot.com / 25.11.2011
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη