5 Νοε 2011

Εκτός χρόνου, εκτός τόπου και εκτός θέματος

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Εκτός χρόνου, εκτός τόπου και εκτός θέματος ο πρωθυπουργός Παπανδρέου μας "κούφανε" για μια ακόμη φορά, δικαιώνοντας όσους έλεγαν εδώ και μέρες, ότι η περίπτωση του χρήζει ψυχιατρικής διερεύνησης! Αρχικά, αφού έκανε απολογισμό του έργου του, Έλληνες και ξένοι, πιστέψαμε ότι..
ετοιμάζεται για άμεση παραίτηση και άμεση συνεργασία με τη ΝΔ!
Όμως, όσο προχωρούσε και μπέρδευε και επαναλάμβανε, "επιτυχίες", μεγάλα λόγια, ΠΑΣΟΚικές έννοιες, μετεκλογικούς λόγους, πράξεις παραλείψεις και τα λάθη της ΝΔ, αυτή η
...ελπίδα εξανεμιζόταν! Αντίθετα απ ότι περίμεναν πολλοί, η ομιλία του πρωθυπουργού για την ψηφο εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Βουλής, έμοιαζε σε πολλά σημεία προεκλογική, διότι όπως σημείωσε "βρισκόμαστε σε μια νέα φάση για το καλό του λαού "

Αν και είπε τέσσερις φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει η επανεκλογή του, εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωνε με το δικο του ιδιοτυπο τροπο, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές!

Ο πρωθυπουργός μίλησε τέλος για κυβέρνηση συνεργασίας στο...μέλλον την οποία ο ίδιος θα φτιάξει (!), αφού πρώτα άδειασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στους βουλευτές και τους υπουργούς του κόμματος του, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν ήθελαν να συνεργαστούν άλλο μαζί του!

Ο κ Παπανδρέου για την κυβέρνηση συνεργασίας - την οποία ...θα επιδιώξει και ενδεχομένως θα θέσει εαυτόν επικεφαλής, αρχής γενομένης αύριο στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ζητήσε να κάνει τρεις επείγουσες δουλειές:

-Να δει το θέμα της ονομασίας της FYROM (βλ Χάγη)
-Να προχωρήσει (;) τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη και
-Να τρέξει την υλοποίηση του προγράμματος ΗΛΙΟΣ

Δηλαδή, η ασάφεια στο λόγο ή και τη σκέψη, συνεχίζει να είναι η βασική τακτική του πρωθυπουργού , στην πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης Ελλάδος. Μάλιστα, χρειάσθηκε η ...μετάφραση του αντιπροέδρου Β. Βενιζέλου για να καταλάβουμε ακόμη και το χρονοδιάγραμμα της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, αν και δεν φαινονται μεχρι στιγμής πολλοί...συνεργάτες.
www.antistrofa.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη