12 Νοε 2011

Παραμύθι των Δημάρχων το "μην πληρώνετε το χαράτσι της ΔΕΗ"

Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, άνθρωποι κυρίως μεγάλης ηλικίας, μου λένε "εσύ το πλήρωσες το χαράτσι της ΔΕΗ;" (εννοείται το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων). -Ε, φυσικά το πλήρωσα τους απαντώ, οπότε ακολουθεί, ή η κλασική τζαμπαγκιά του Έλληνα "εγώ δεν τους δίνω μία", όταν όλοι ξέρουμε ότι θα το πληρώσεις στο τέλος και θα πείς κι ένα τραγούδι, ή η κλασική απάντηση του ζαλισμένου τηλεοπτικά συνταξιούχου, που ψάχνει κάπου να ακουμπήσει και δέχεται ευχάριστα το λαϊκισμό των καναλιών, που..
αφήνουν να πλανάται η εντύπωση ότι υπάρχει κόλπο να μην πληρώσουμε το βαρύτατο χαράτσι.
Μέχρι και η μάνα μου, μου είπε σήμερα "γιατί το πλήρωσες ρε παιδί μου, άκουσα στην τηλεόραση ότι ο Δήμαρχος θα αναλάβει να μην πληρώσουμε".
Κι αυτοί την εντύπωση έχουν δυστυχώς οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι: ότι θα κάνουν κάτι (άγνωστο, μη εξιδικευμένο), κάτι μαγικό και θα το γλιτώσουμε το χαράτσι.
Δυστυχώς, η εκ του ασφαλούς απείθια στο νόμο, δεν βοηθά κανέναν εκτός από τον λαϊκιστή δήμαρχο να γίνεται αρεστός και να χαϊδεύει αυτιά. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να μην πληρωθεί το χαράτσι, παρά την προσφυγή για αντισυνταγματικότητα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 
Η απόφαση θα βγεί μετά από 5-6 μήνες. Μέχρι τότε τι θα κάνουν οι Δήμαρχοι; Στο σπίτι τους θα το αφήσουν απλήρωτο;

Και για να μη χαλάμε τις καρδιές μας άδικα με όσους έχουν αντιρρήσεις, προκαλώ όποιον δήμαρχο θέλει -από τους "επαναστάτες"- να μου στείλει ενέχυρο τον πρωτότυπο λογαριασμό του για να δούμε τι θα κάνει ο ίδιος προσωπικά.
Μην ταϊζετε φρούδες ελπίδες το λαό. Το τέλος αυτό, είναι ό,τι είναι και τα δημοτικά σας τέλη. Αν κερδίσετε μια τέτοια δίκη, μετά θα ζητήσει κάποιος άλλος σύλλογος να μην πληρώνουμε ούτε τα δημοτικά μας τέλη μέσω ΔΕΗ. Φαντάζεστε να χάσετε κανένα τέτοιο δικαστήριο; Πώς θα εισπράττετε τα δημοτικά τέλη μετά; Σε 3 μήνες θα φαλιρίσουν όλοι οι δήμοι και θα απολυθεί το 90%  των υπαλλήλων του, αφού αν δεν υπήρχε ο μπαμπούλας της διακοπής ρεύματος, κανένας δεν θα πλήρωνε τα δημοτικά τέλη !

fugitive/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη