28 Νοε 2011

‘Ακου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» , τι το ΚΑΝΑΜΕ εδώ…ΧΟΥΝΤΑ;; !!!

του Βλάση  Γωγούση

Απαράδεκτο, προκλητικό και προσβλητικό χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας,(  καλά, ένα μήνα πριν, τώρα το θυμήθηκε;;;) με τους σπουδαστές της σχολής  Ευελπίδων  !!.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  «Βήματος της Κυριακής » :

Με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής παραπέμπεται ο αρχηγός της Δ΄ Τάξης της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος στις 17 Νοεμβρίου -»- τραγούδησε μαζί με σπουδαστές της Σχολής εμβατήριο που παρέπεμπε στον ύμνο της χούντας.

Τα τέρατα, άκου εκεί … «του Αλεξάνδρου η  Χώρα»;; που πάμε φίλοι μου, , την πατρίδα των Σκοπιανών διεκδικούν από τώρα οι αυριανοί ηγέτες των ενόπλων δυνάμεων ( αν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις σε …ολίγα χρόνια !). !!
Βέβαια το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΞΑΚΟΥΣΤΗ » , ένα λαϊκό  άσμα  αγνώστου συνθέτη , πρωτοτραγουδήθηκε μετά τους πολέμους του 1912-13 και επί δεκαετίες  - ανεξάρτητα από Κυβερνήσεις  -  ακούγονταν σ΄ολες τις Εθνικές γιορτές και επετείους
.Γενιές ολόκληρες ( ανάμεσά τους και η δική μου )  μεγάλωσαν μ`αυτό.
Ο αρχικός στίχος , ‘έλεγε «που έδιωξε τους Βούλγαρους» αλλά για λόγους καλής  γειτονίας  άλλαξε σε: « που έδιωξε τους Βάρβαρους ».
Ναι, «καλά μας τα λες γιατρέ  αλλά μας κρύβεις ότι το άσμα τραγουδιότανε και  επί…Χούντας , Εθνικό της ύμνο κόντεψε να τον κάνει η χούντα !!».
 Αλήθεια, τι μας λέτε;; ακούς  εκεί , κι` αυτή  η αθεόφοβη ( για τη χούντα λέω ) , δεν της έφθανε που έκανε σημαία της την ΠΑΤΡΙΔΑ, την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ,ήθελε και καινούριο Εθνικό ύμνο.!!
 Και τώρα ερχόμαστε στα …δύσκολα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ η Χούντα  > αποτάσσεται το…άσμα αλλά  και ο επί κεφαλής της Σχολής Ευελπίδων !
ΠΑΤΡΊΔΑ η Χούντα >  :ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ένα πανί είναι η …ΣΗΜΑΙΑ , αγριεύουμε  εμείς !!
ΘΡΗΣΚΕΙΑ η Χούντα  > Κατάργηση των  εικόνων στα Δημόσια κτήρια, προαιρετικός ο όρκος στη Βουλή και στα Δικαστήρια ,προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών  στα σχολεία , ανεξιθρησκία ( έτσι το λεν) έχουμε, όπως όλα τα πολιτισμένα κράτη ! ( καλά επί  δυό χιλιετίες … απολίτιστοι ήμασταν ;;)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ η Χούντα,  >  Πολιτικός γάμος ,εμείς, , γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων,, εμείς , μονογονεϊκές οικογένειες ,  εμείς  ( τι είναι αυτό, δεν το κατάλαβα, ακόμη ) .
 ¨ΟΧΙ, για να μάθει η Χούντα και οι Χουντικοί ότι ο κύριος Αβραμόπουλος και οι ¨Έλληνες της μεταπολίτευσης δεν αστειεύονται .
΄
Τι δηλαδή , επειδή μερικές εκατοντάδες « δήθεν » αντιστασιακών   της εφταετίας    και μερικές δεκάδες των πρωτεργατών της  γενιάς του Πολυτεχνείου «παρεστράτησαν»  και τα….. κονόμισαν , θα τραγουδάμε και το  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ »;;  
 Όχι ,   πέστε μου – σας παρακαλώ - , αν το τραγούδι μιλούσε για τη  « Αρκαδία ….ξακουστή» ( πατρίδα της μητέρας του κυρίου Αβραμόπουλου )  η για   τον  «Πύργο της Ηλείας… ξακουστό »  ( πατρίδα του ποτέρα του κυρίου Αβραμόπουλου )  θα τολμούσε ο   κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας  να  …περάσει  έξω απ` τα άγια χώματα της …Πελοποννήσου , αν είχε  παραπέμψει τον Ευέλπιδα  για διαγραφή , ;;
‘ Ασχετο;;,…. μωρέ σχετικότατο , φέουδο, προτεκτοράτο της  Αθήνας γίναμε,, τώρα το καταλάβατε ,   όχι, ρωτάω !!
Τι Δημοκρατία έχουμε ;

 Δρ Βλάσης Γωγούσης 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη