7 Νοε 2011

Όταν οι βουλευτές διόρισαν τον Μεταξά, τουλάχιστον εξαφανίστηκαν.


Η ιστορία επαναλαμβάνεται και όταν επαναλαμβάνεται, δυστυχώς επαναλαμβάνεται ως φάρσα.  «Χρεωκοπήσαμεν ως κοινοβουλευτισμός, εξεπέσαμεν ως συνέλευσις και χάσαμε τον ψυχικόν σύνδεσμο προς τον λαόν. Διότι τι είδους ψυχικός σύνδεσμος είναι δυνατόν να διατηρηθή όταν ο μεν λαός φωνάζει δεν θέλω να με κυβερνήση ο...
Μεταξάς, ημείς δε αδιαφορούντες του απαντώμεν: Και όμως θα σε κυβερνήση ο Μεταξάς». Μάλλον το όνομα του νέου πρωθυπουργού, που θα μας παρουσιάσουν σε λίγο τα κομματικά «μαγειρεία», δεν θα είναι Μεταξάς (ο οποίος, στο κάτω κάτω ήταν και βουλευτής και είπε και ένα ΟΧΙ), αλλά κάπως αλλιώς και θα είναι και εξωκοινοβουλευτικός. Πρώτη φάρσα και έπεται συνέχεια. 

Τα πιο πάνω λόγια, τα είπε ο τότε βουλευτής Ηλείας Βάσος Στεφανόπουλος, όταν σύσσωμη η ελληνική Βουλή στις 16 Απριλίου 1936 έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ιωάννη Μεταξά με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές., τον οποίο Μεταξά διόρισε ο τότε βασιλιάς Γεώργιος Β΄.
Άραγε, σας λένε κάτι, αυτά τα λόγια σήμερα; Σας θυμίζουν κάτι;

Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια. Στις 16-4-1936, μαζί με την ψήφο εμπιστοσύνης, η τότε Βουλή, αφού διόρισε τον Ι. Μεταξά, ταυτόχρονα με ψήφισμά της,  διέκοψε τις εργασίες της και αργότερα καταργήθηκε. Σήμερα αντίθετα, υπάρχει και μια δεύτερη φάρσα. Οι βουλευτές, ενώ θα παραχωρήσουν όλες τις εξουσίες της εκτελεστικής εξουσίας σε ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με λαϊκή κυριαρχία και λαϊκή επικύρωση, αλλά προέρχεται από κρυφά πολιτικά παζάρια, αυτοί οι ίδιοι (οι βουλευτές) θα συνεχίσουν κανονικά να εισπράττουν τις υψηλές αμοιβές και τις προνομίες τους, σε βάρος μας, αποτελώντας απλά επικυρωτικά όργανα (πολιτικές γλάστρες) των αποφάσεων της τρόϊκας και του νέου πρωθυπουργού.

Αυτή είναι η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική μας «δημοκρατία» σε όλη την νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.
Η ιστορία της κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας" στην Ελλάδα, επαναλαμβάνεται συνεχώς με νέες ευρηματικές και οδυνηρές φάρσες.
Τώρα η κοινοβουλευτική ¨δημοκρατία" έφτασε και πάλι σε νέο πολιτικό αδιέξοδο και η χώρα και πάλι σε χρεοκοπία.
Η συνέχεια δυστυχώς, έπεται ακόμα χειρότερη.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη