21 Νοε 2011

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και στο Διοικητή του ΙΚΑ για τη λειτουργία του Μακεδονία Παλάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και το διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, σχετικά με τη λειτουργία του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς και τη διασφάλιση των εκατόν τριάντα εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους εφόσον σταματήσει η
λειτουργία του ξενοδοχείου.
Στην επιστολή του, ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει την ανάγκη να βρεθεί μια λύση και να μη σταματήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου και πως πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζομένους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Τέλος σημειώνει πως η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου δικαιούχου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της, τη χρονιά που θα γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει :
«Η λήξη του μισθώματος και η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του φορέα ιδιοκτησίας του ακινήτου και του ενοικιαστή, οδηγεί στο κλείσιμο του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεταξύ άλλων σοβαρό πρόβλημα στους εργαζομένους οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία.
Επιπρόσθετα, η διαδικασία του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του νέου εκμισθωτή, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα και να αφήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της, τη χρονιά μάλιστα που θα γιορτάζουμε τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και έχουμε κατευθύνει όλες μας τις δράσεις στην προσέλκυση μεγαλύτερου τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας.
Με δεδομένα αφενός το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, η οποία στην Κεντρική Μακεδονία έχει ξεπεράσει το 20% και αφετέρου τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει στη χώρα μας, σας ζητώ να υπάρξει μια νέα προσπάθεια συμφωνίας για το αντίτιμο της μίσθωσης του ακινήτου, ακόμα και αν χρειαστεί άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καλύπτει τις απαιτήσεις του φορέα ιδιοκτησίας του ακινήτου και θα επιτρέπει στον όποιο εκμισθωτή να ανταπεξέλθει στη σημερινή συγκυρία, έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
Τέλος, στην περίπτωση που καταστεί αδύνατο να υπάρξει συμφωνία με τον σημερινό εκμισθωτή και σταματήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου, σας ζητώ να λάβετε την αναγκαία μέριμνα ώστε στις διαπραγματεύσεις με νέο εκμισθωτή να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας των εκατό είκοσι εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στο Μακεδονία Παλάς».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη