4 Νοε 2011

Ψόφος εμπιστοσύνης και κυβέρνηση σωτηρίας των πράσινων παλαμοκρουστών

Κρεμόμαστε όλοι από δύο γυναίκες.

Την κ. Καϊλή και την κ. Μέρκελ.

Η πρώτη έκανε την πολλαπλή κωλοτούμπα της και μας εξήγησε με απόλυτη σαφήνεια ότι όλα είναι ρευστά και δεν έχει πάρει ακόμη τις νέες οριστικές της αποφάσεις μετά τις χθεσινές οριστικές..
 αποφάσεις που ακολούθησαν τις προχθεσινές οριστικές αποφάσεις της.

Η κ. Μέρκελ διεμήνυσε προ ολίγου [04.11.2011, ώρα 18:00] από το Βερολίνο ότι περιμένει από τα δύο μεγάλα κόμματα να δεσμευτούν ότι θα δεχθούν τη δανειακή σύμβαση για να πληρωθούν οι διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι από τις σάρκες των ελλήνων.

Ας κάνουμε, όμως, μία αναδρομή να θυμηθούμε πώς ξεκίνησε όλο το μπάχαλο των τελευταίων ημερών. Ο ΓΑΠ συνέχισε να κάνει τα παιχνιδάκια του εξαθλιώνοντας την ελληνική κοινωνία ως γνήσιος παραστάτης των συμφερόντων των αγορών, ο λαός βγήκε στους δρόμους με την ευκαιρία των παρελάσεων και πήρε στο κυνήγι όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά λαμόγια, οπότε ο ΓΑΠ αναποδογύρισε τη σκακιέρα θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση και εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα. Για να δραματοποιήσει την κατάσταση αποκεφάλισε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μπορεί να λέει ότι φοβήθηκε πραξικόπημα, εξ ου και προχώρησε στον αποκεφαλισμό των αξιωματικών και του λαού. Αυτός ο πελώριος δημοκράτης εξασφάλισε ελευθερία και δημοκρατία για τον λαό αποτρέποντας ενδεχόμενοι πραξικόπημα.

Ακολούθησαν οι εσωκομματικές ίντριγκες στο στρατόπεδο των πρασινοχιτώνων και η καμαρίλα άρχισε να αναδύει τη μπόχα της, όταν ο ύπαρχος δήλωσε ότι δεν θέλει δημοψήφισμα.

Ο ΓΑΠ μίλησε με ευθύτητα, εντιμότητα και καθαρό λόγο λέγοντας άλλα στο Υπουργικό Συμβούλιο, άλλα στους πράσινους τυφεκιοφόρους και άλλα στη Βουλή.

Ο Σαμαράς έσπευσε να πει ότι ψηφίζει τη δανειακή σύμβαση και θέλει μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές, ώστε να σωθεί η χώρα. Αυτό καθησύχασε τις ευρωπαϊκές βδέλλες, αλλά το μαγκανοπήγαδο συνεχίστηκε «ψηφίζω δεν ψηφίζω την κυβέρνηση», «παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι από πρωθυπουργός», «φύγε, έλα, σήκω, κάτσε, μπες, βγες».

Και τώρα η εταίρα απαιτεί να δεσμευτούν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων για τη δανειακή σύμβαση, άλλως κινείται η διαδικασία εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Συμπέρασμα: τον ελληνικό λαό τον έχουν άπαντες γραμμένο και ξεγραμμένο. Τους κατατρόμαξε την 28.10.2011 και δεν είναι διατεθειμένες οι βδέλλες να πάθουν καμμιά νίλα όπως εκείνη του ’40.

Γιατί, λοιπόν, κ. Σαμαρά επιμένεις σε εκλογές; Την υπογραφή της υποταγής θα την βάλεις σήμερα. Τι τον χρειάζεσαι τον λαό; Γιατί να σε κάνει πρωθυπουργό; Καλά είμαστε και με τον ΓΑΠ. Αυτός ξέχασε τί έλεγε ο παππούς του. Ούτε συ θυμάσαι ότι ο ελληνικός λαός δεν επιλέγει τυράννους; Άσε μας στον πόνο μας με τα διαφορετικά μείγματα πολιτικής του Μιταράκη και του Σταϊκούρα. Εδώ υπάρχει ένας πολιτικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Νάνος Μπεγλίτης και συ μας μοστράρεις απολειφάδια; Καλά διασκεδάζουμε με την κ. Γιαννακά, τον κ. Λιντζέρη, την κ. Διαμαντοπούλου, την κ. Β. Παπανδρέου, τον κ. Βουδούρη, τον κ. Πρωτόπαππα, τον κ. Παπουτσή και τον κ. Λαζόπουλο και τ’ άλλα τα παιδιά.

Η εθνική ενότης υπάρχει στη βάση. Με αυγά, με γιούχα, με πανώ, με γιαούρτια, με σφαλιάρες, με χλευασμό, με αγωνία για τον άρτο τον επιούσιο. Δεν υπάρχει ανάγκη κυβέρνησης ενότητος των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Άει πάγαινε στη Μεσσηνία να πουλήσεις άλλο μείγμα λαδιού μηδενικής οξύτητας.

Σωτήριος Καλαμίτσης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη