23 Νοε 2011

Σε αναζήτηση αντι-μνημονιακού συνασπισμού

Χαρακτηριστικά πολιτικής εκστρατείας με στόχο την επίτευξη εκλογικής συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κινημάτων, δυνάμεων της οικολογίας αλλά και δυνάμεων που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, προσέδωσε στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο γήπεδο του
Σπόρτινγκ.

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην πολιτική συμμαχιών και ειδικότερα στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία ενόψει των εκλογών
Υπογράμμισε ότι όλες αυτές οι δυνάμεις "μπορούν και πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να βαδίσουν βάζοντας μπροστά αυτά που μας ενώνουν", ενώ υποστήριξε ότι "στις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε, μια εκλογική ενότητα δεν αθροίζει απλώς δυνάμεις. Τις πολλαπλασιάζει".
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η εκλογική συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος απεμπλοκής από το Μνημόνιο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, μπορούν να πάρουν μέρος όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, "αλλά και κάθε προοδευτική δύναμη που αρνείται να τοποθετήσει τον εαυτό της στο κόμμα του Μνημονίου. Οι δυνάμεις της Οικολογίας, δυνάμεις που από θέση αρχών και αξιών κόβουν τους παλιούς δεσμούς τους με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι δυνάμεις του τεράστιου και πολύμορφου κινήματος κοινωνικών αντιστάσεων, καθώς και οι απλοί άνθρωποι που δεν βλέπουν τον εαυτό τους και τις πολιτικές τους αξίες να συμβιβάζονται πια με το απογυμνωμένο και υπό κατάρρευση δικομματικό σύστημα".
Όλες αυτές οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να βάλουν τα θεμέλια για έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό Συνασπισμό Εξουσίας, που θα κάνει πραγματικότητα την ανάγκη για έναν εναλλακτικό δρόμο, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός, όπως παραδέχθηκε ότι "κάποιες ηγεσίες δεν αισθάνονται άνετα με μια τέτοια προοπτική".
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63562189
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη