23 Νοε 2011

Ετοιμάζουν απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης;

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί τα τελευταία 24άωρα στο Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ πρόκειται να προχωρήσει στην απόλυση 90 εργατών, 18 αρχαιολόγων και 10 φυλάκων! 

Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή το μετρό Θεσσαλονίκης απασχολεί περίπου 400 εργάτες, 80 αρχαιολόγους και 40 φύλακες. Ως αιτίες που προβάλλονται είναι η περιστολή του κόστους με αφορμή ότι ο σταθμός της Βενιζέλου θα κλείσει για δύο μήνες και της Αγίας Σοφίας για 10 μέρες, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. 

Όπως μας είπαν πηγές από το μετρό, «παίζεται περίεργο παιχνίδι» αφού οι δυο σταθμοί θα ξανανοίξουν σύντομα και τότε θα χρειαστεί προσωπικό. «Θα πάρουν καινούριους; Δικούς τους;» αναρωτιούνται. 
Όλα αυτά τη στιγμή που πριν από λίγες μέρες ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης -ο οποίος πήρε… μήνυμα από εργαζόμενους- μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση για την επέκταση στην Καλαμαριά έκανε λόγο για αύξηση του αριθμού των εργαζομένων ανεβάζοντάς τους στους 1.000! Είτε στη μία είτε στην άλλη φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το μετρό και τους εργαζομένους τους για ψηφοθηρικούς λόγους. 
 Ζ.Θ.
http://www.thinkfree.gr/?p=4826
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη