14 Νοε 2011

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα και υποδοχή της αντιπροσωπείας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στο ΑΠΘ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης το νέο Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Ρόμπερτ Πεκ, ο οποίος συνοδευόταν από το Γενικό Πρόξενο του Καναδά στη
Θεσσαλονίκη κ. Παντελή Πετμεζά.

Κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν για τα πεδία στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία και μπορούν να προκύψουν επενδυτικές προτάσεις από καναδικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη και για τις δυνατότητες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα υγιές επενδυτικό και πολιτικό περιβάλλον, προκειμένου να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας κοινότητας και των επενδυτικών εταίρων και να πειστούν οι σοβαροί επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε : «Υποδέχτηκα στη Θεσσαλονίκη το νέο Πρέσβη του Καναδά, έναν έμπειρο διπλωμάτη ο οποίος αγαπάει πραγματικά τη χώρα μας και συζητήσαμε για τις δυνατότητες που υπάρχουν να αναπτύξουμε μια πιο στενή συνεργασία με τον Καναδά και να ωφεληθούμε από την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή μας. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, θέλουμε την στήριξη και την συνεργασία με όλες τις χώρες που μπορούν και θέλουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα και προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη χώρα του Καναδά».

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και παραβρέθηκε στην τελετή υποδοχής των εκπροσώπων της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη από τον Πρύτανη και τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ.

Κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχει η χώρα μας με την Κίνα και στην ανάγκη η συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα να ενισχυθεί εκτός από το ακαδημαϊκό πεδίο και στους τομείς των εμπορικών συναλλαγών και της καινοτομίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε : «Οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας είναι πολύ ισχυρές και είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να ενισχυθούν και να επεκταθούν σε τομείς που υπάρχει πρόσφορο έδαφος και στρατηγικά πλεονεκτήματα για νέες συνέργιες. Θέλω να συγχαρώ το ΑΠΘ για την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί με τον αρχαιότερο ακαδημαϊκό φορέα της Κίνας στις Κοινωνικές Επιστήμες και εύχομαι η συνεργασία αυτή να ανοίξει το δρόμο για επιπλέον δράσεις που θα βοηθήσουν το πανεπιστήμιο και την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Η εξωστρέφεια είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχουμε θέσει στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και κάθε δράση που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση έχει την απόλυτη στήριξή μας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη