30 Νοε 2011

Μπόλαρης: Να μην πληρώνουν μόνο οι συνεπείς πολίτες

Ραδιοφωνική συνέντευξη Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκου Μπόλαρη στο Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 με τη Σία Κοσιώνη 
 Πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και να προσδιορίσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να ανταπεξέρθουμε από την κατάσταση αυτή, πρότεινε..
ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπολαρης στη ραδιοφωνική του συνομιλία με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη. Απέναντι σε έναν λαό εξοργισμένο, καταπονημένο και αποπροσανατολισμένο πρέπει να αναλύσουμε το πρόβλημα και να σχεδιάσουμε την επίλυσή του. Είναι προφανές, συνέχισε ο κ. Μπόλαρης, ότι η χώρα βρέθηκε στα όρια της χρεοκοπίας επειδή έχει καταρρεύσει το διοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο με αποτέλεσμα να λειτουργούμε με χαρακτηριστικά μη κράτους σε κρίσιμους και βασικούς τομείς. Αυτό έχει ως συνέπεια ο διοικητικός μηχανισμός να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Σε σχετικό ερώτημα της δημοσιογράφου, ο κ. Μπόλαρης απάντησε πως πρέπει να σταθεροποιήσουμε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα που θα επιτρέψει την αναπτυξιακή ανάταση. Τα βασικά χαρακτηριστικά της παραγωγικής διαδικασίας μας τόνισε ο κ. Μπόλαρης οφείλουν να είναι η ποιότητα και ο εξωστρεφής προσανατολισμός. Το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει ο τόπος, κυρίως στη νέα γενιά, εγγυάται τη δυνατότητα για μια άλλη πορεία. Στον άνισο ανταγωνισμό που πλήττει, εξ αιτίας της φοροδιαφυγής, τις υγιείς επιχειρήσεις ο κ. Μπόλαρης ανέφερε πως θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης και η τιμωρία όσων φοροδιαφεύγουν για να μην πληρώνουν τις συνέπειες οι συνεπείς πολίτες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη